-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 11

Linas Linkevičius ES ir Arabų lygos ministrų susitikime pabrėžė būtinybę užtikrinti Ukrainos teritorinį vientisumą

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius trečiadienį Atėnuose dalyvavo Europos Sąjungos ir Arabų šalių lygos (AŠL) užsienio reikalų ministrų susitikime, kuriame pabrėžė ES ir AŠL bendradarbiavimo ir politinio dialogo svarbą sprendžiant konfliktus Artimuosiuose Rytuose, taip pat atkreipė dėmesį į Ukrainoje susidariusią padėtį.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Privalu gerbti Ukrainos suverenumą ir teritorinį vientisumą“, – sakė L. Linkevičius. Tokia pozicija atsispindi ir galutiniame ES ir Arabų lygos susitikimo dokumente.

Trečią kartą surengtame ES ir AŠL užsienio reikalų ministrų susitikime siekiama sustiprinti politinį dialogą, aptariamos bendradarbiavimo galimybės siekiant prisidėti prie saugumo, stabilumo ir gerovės augimo regione. Ministrai diskutavo ne tik ekonominiais, bet ir žmogaus teisių, pilietinės visuomenės stiprinimo, krizių valdymo, institucinio bendradarbiavimo stiprinimo klausimais. Taip pat aptarta padėtis regione – Sirijoje, Jemene, Sudane ir kitose šalyse, Artimųjų Rytų taikos procesas, terorizmo ir kiti klausimai.

L. Linkevičius taip pat susitiko su Jordanijos užsienio reikalu ministru Nasseru Judehu. Su juo aptartas bendradarbiavimas Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje, dvišaliai santykiai. Pokalbyje su Tuniso ir Kataro užsienio reikalų ministrais Mongi Hamdi ir Khalidu bin Mohammedu al-Attiyah, keltas vizų režimo palengvinimo Lietuvos piliečiams ir kiti dvišaliai klausimai. L. Linkevičius taip pat susitiko su Jemeno ir Džibučio delegacijų vadovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius