-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 27

Linas Linkevičius: „Lenkų padėtis nėra tokia bloga, kaip kalba Valdemaras Tomaševskis“

Europos Parlamento narys Valdemaras Tomaševskis paprašė Lenkijos pagalbos sprendžiant neva engiamų Lietuvos lenkų mažumos problemą. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius radijui „Laisvoji banga“ sakė, kad ši problema yra sprendžiama be V.Tomaševskio patarimų.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Jeigu jam tikrai  rūpėtų šie reikalai, jis galbūt elgtųsi kiek kitaip. Bet čia jo reikalas – politikas atsako už savo veiksmus, matyt, turi savo programą. Tai darome tikrai ne dėl pono Tomaševskio“, – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininko žodžius komentuoja L.Linkevičius.

Primename, kad V.Tomaševskis tikina, jog Lietuvoje tautinių mažumų padėtis vis blogėja – švietimo sistema varžo moksleivių teises, įstatymai draudžia net bendrauti  gimtąja kalba, o teismai skiria dideles baudas už dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles.

L.Linkevičius teigia, kad  išspręsti  tautinių mažumų klausimus norima civilizuotai, nepažeminant lietuvių kalbos ir kultūros: „Šie dalykai sprendžiami nelengvai. Tačiau tai bus daroma oriai. Yra tam tikros civilizuoto pasaulio normos, kurių turi būti paisoma.“

Pasak užsienio reikalų ministro, lenkų padėtis nėra tokia dramatiška, kaip piešia kai kurie politikai.

„Ne visi žino faktą, kad beveik iš 200 lenkiškų mokyklų už Lenkijos ribų apie 100 yra Lietuvoje. Išsilavinimą lenkai gali gauti nuo darželio iki aukštosios mokyklos“, – mini L.Linkevičius ir priduria, kad ši aplinkybė neturi stabdyti  tolesnių veiksmų.

„Visi Lietuvos piliečiai, kokios tautybės jie bebūtų – lenkai, rusai, žydai ar lietuviai – yra vienodai gerbtini ir turi turėti vienodas teises.  Jei kas nors to nesupranta, mums užteks kantrybės paaiškinti“, – žada ministras.

Šiuo metu yra svarstomas Tautinių mažumų įstatymas. Tikimasi, kad jo priėmimas nuslopins Valdemaro Tomaševskio retoriką.

L.Linkevičius kalbėjo radijo stoties „Laisvoji banga“ eteryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius