-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 26

Linas Linkevičius: „Lietuvos rusai yra lojalūs, jais labai sunku manipuliuoti“

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Lietuvos rusai yra lojalūs ir pilietiški, todėl jais sunku manipuliuoti, o kovojant su Rusijos propaganda reikia ne cenzūruoti, o pasiūlyti alternatyvą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Interviu Prahoje „Laisvosios Europos radijui“ ministras pabrėžė remiantis spaudos laisvę, tačiau pripažino, kad sukurti patrauklią alternatyvą gerai finansuojamai Maskvos propagandai nėra paprasta.

Jie yra labai lojalūs, pilietiški, dauguma jų yra šalies piliečiai ir labai sunku jais manipuliuoti, aš taip manau. Bet tai nereiškia, kad nieko nereikia daryti, – sakė ministras.

„Nesu cenzūros šalininkas – reikia pateikti tai, ką irgi būtų įdomu žiūrėti – ne tik naujienų, bet ir kitų  laidų. Bet lengva pasakyti. Lietuvoje yra 6,5 proc. rusų. Beje, noriu pasakyti gerą žodį – jie yra labai lojalūs, pilietiški, dauguma jų yra šalies piliečiai ir labai sunku jais manipuliuoti, aš taip manau. Bet tai nereiškia, kad nieko nereikia daryti“, – sakė ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, Europoje dar ne visi supranta propagandos jėgą, kuriai Maskva skiria didelius pinigus.

Kalbėdamas apie situaciją Ukrainoje, Lietuvos ministras pabrėžė, kad prieš šalį vykdoma agresija iš išorės, nes separatistams tiekiami tankai, raketinė įrangą, nekontroliuojamai per sieną juda kariai, todėl Europos šalys turi parodyti solidarumą ir padėti.

„Beje, tos grupuotės, kaip jas bepavadintumėme, aprūpintos geriau, nei kai kurios Europos kariuomenės. Todėl mes manome, kad Ukrainos valdžiai reikia būtinai padėti – finansinėje, ekonominėje plotmėje, politiniame, taip pat ir kariniame. Turiu omenyje, ne siųsti ten karius, bet padėti įvairiomis priemonėmis, jei jų reikia. Mes nesame kažkokios supervalstybės, ir kad mes ten padėsime, tai nieko nepakeis. Bet jei mes kalbame apie solidarumą, tai mes ir patys tai turime daryti“, – teigė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius