Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01

Linas Linkevičius neįsivaizduoja koalicijos su Rusija kovai su „Islamo valstybe“

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako „nelabai įsivaizduojantis“ praktinės koalicijos su Rusija kovai su „Islamo valstybės“ grupuote.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ministras antradienį pabrėžė, kad kova su terorizmu yra visuotinė pasaulinė kova, tačiau „realybėje šiandien Rusija yra kitos koalicijos narė, kuri susidaro iš (Sirijos prezidento) Basharo al Assado režimo, teroristinės grupuotės „Hezbollah“ ir Irano“.

Po diskusijos su NATO gynybos ministrais Briuselyje L.Linkevičius sakė, kad apie partnerystę su Rusija sunku kalbėti, nes daugumos koalicijoje prieš „Islamo valstybę“ dalyvaujančių valstybių pozicijos dėl B.al Assado likimo valdžioje skiriasi nuo Rusijos.

Be to, Lietuvos diplomatijos vadovas nurodė, kad Rusija kovoje su „Islamo valstybe“ šiuo metu yra „tam tikras faktorius, kuriam reikia aukoti resursus, laiką“.

„Nuo (Rusijos) dalyvavimo netgi užtrunka situacijos susireguliavimas regione. Tai čia ne partnerystė. (...) Aš nelabai įsivaizduoju praktinės koalicijos su Rusija“, – BNS telefonu iš Briuselio sakė L.Linkevičius.

Rusija jau du mėnesius vykdo antskrydžių kampaniją Sirijoje. Paklaustas, ar per šį laiką su Rusijos bombardavimu susiję veiksmai tapo konstruktyvesni, ministras nurodė, jog „per tuos du mėnesius žuvo 1500 žmonių, iš jų 30 procentų civilių“.

„Mes taip pat matėme, kad 80 procentų taikinių neturi nieko bendro su „Islamo valstybe“, – sakė L.Linkevičius.

Jis tvirtino, kad „Islamo valstybę“ įmanoma sunaikinti ir be Rusijos paramos, tačiau tam reikalinga politinė valia.

Pilietinis karas Sirijoje vyksta nuo 2011 metų. „Islamo valstybė“ šiuo metu kontroliuoja dalį jos ir Irako teritorijos, taip pat nedidelius rajonus Libijoje, Nigerijoje ir Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius