Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 25

Linas Linkevičius nesitiki esminių pokyčių Lenkijos užsienio politikoje

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako nesitikįs esminių pokyčių Lenkijos užsienio politikoje, pasikeitus kaimyninės šalies prezidentui.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Be abejo, gali būti kažkokių niuansų, bet prielaidų daryti, kad bus kažkokių esminių pokyčių, nemanyčiau. Turime palaukti oficialių rezultatų“, – žurnalistams Vyriausybėje pirmadienį sakė ministras.

„Gerbiame bet kokį kaimyninės šalies pasirinkimą ir esame pasirengę bendradarbiauti su išrinktais vadovais“, – teigė L.Linkevičius.

Ministro teigimu, Lenkijoje didesnių pokyčių gali atnešti rudenį vyksiantys parlamento rinkimai.

Lenkijos prezidento rinkimus sekmadienį laimėjo konservatyvios opozicijos kandidatas Andrzejus Duda, įveikęs dabartinį valstybės vadovą centristą Bronislawą Komorowskį.

Iššūkiai nustelbia nesutarimus

L.Linkevičius Lenkiją pavadino „artimiausiu Lietuvos kaimynu ir strateginiu partneriu“, ir pabrėžė santykių svarbą saugumo bei energetikos srityje.

„Jeigu ir būna kažkokių skirtumų, juos nustelbia iššūkių ir bendrų tikslų svarba. Manau, kad mūsų bendradarbiavimas bus grindžiamas pragmatiškumu“, – sakė ministras.

Lietuvos ir Lenkijos santykius pastaruosius metus temdė Varšuvos priekaištai Lietuvai dėl lenkų tautinės mažumos padėties. Kai kurie Lietuvos politikai sako tikį, kad A.Duda bei jo „Įstatymo ir teisingumo“ partija skirs didesnį dėmesį regioniniam bendradarbiavimui, įskaitant santykius su Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius