Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 01

Linas Linkevičius: prieš dvylika metų dabartinės galimybės atrodė neįtikėtinos

Prieš dvylika metų dabartinės galimybės atrodė neįtikėtinos, Lietuvai sekmadienį minint dvyliktąsias stojimo į Europos Sąjungą (ES) metines sako užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paskelbtame vaizdo sveikinime L.Linkevičius taip pat pažymi, kad svarbu ne tik pasinaudoti suteiktomis galimybėmis, bet ir nepamiršti, kad jos, taip pat ir iškovota laisvė, nėra duotybės.

„Kai vykstam į oro uostą, Romą, Prahą ar Briuselį ir pamirštam pasą, lyg ie nieko neatsitiko, savaime suprantami dalykai ir tai nesukelia jokių problemų. Ir kai kalbamės, kur mokosi mūsų vaikai, ir minime Kembridžą arba Stokholmo aukštąsias mokyklas, tai irgi nustojo ką nors stebinti. Taip jau būna, kad gyvenime greitai perimam permainas, nustojam stebėtis ir tai yra gerai. Svarbu prisiminti, kad viskas neatsitiko savaime ir laisvė nėra duotybė, nei tos galimybės nėra tai, kad galėjo būti prieš dvylika metų“, – sako ministras.

„Lygiai dvylika metų praėjo, kai įstojome į Europos Sąjungą. Ir iš karto sugebėjome perimti ne tik galimybes, bet ir patys parodyti, ką sugebame, nes mūsų žmonės yra darbštūs, žingeidūs, konkurencingi“, – sveikinime pažymi L.Linkevičius.

2004 metų gegužės 1 dieną Lietuva įstojo į Europos Sąjungą. Tą pačią dieną į ES buvo priimtos ir šios šalys: Kipras, Čekija, Estija, Latvija, Vengrija, Malta, Lenkija, Slovakija ir Slovėnija.

VIDEO: Linas Linkevičius sveikinimas narystės ES 12-ųjų metinių proga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius