Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 23

Linas Linkevičius: prieš homoseksualus nukreipti projektai kenkia Lietuvos įvaizdžiui

Keli Seime svarstomi gėjų teises galintys suvaržyti įstatymų projektai kenkia Lietuvos įvaizdžiui, teigia užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio nuotr.

„Manau, sutiksite, kad Lietuva nėra homofobiška valstybė, ir visi, kurie bando įrodyti priešingą situaciją, bando galbūt net pakenkti mūsų įvaizdžiui prieš pirmininkavimą, galbūt patys to nežinodami. Tai yra faktas“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė ministras.

Jo teigimu, siūlymas piniginėmis baudomis bausti gėjų eitynių organizatorius gali prieštarauti Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių konvencijai, sutarčiai dėl Europos Sąjungos veikimo.

L.Linkevičius vylėsi, kad parlamento komitetai kuo skubiau apsvarstys prieštaringus projektus ir padės tašką.

„Tikiuosi, kad Seime atitinkami komitetai, būtų toks pageidavimas, jeigu būtų galima pageidauti, neatidėliodami išnagrinės situaciją. Labai noriu tikėti, kad tokio pobūdžio dokumentų šiame Seime nebus svarstoma. Labai norėčiau tikėti, kad nesuteiksime pagrindo mūsų laikyti tokiais, kokiais nesame“, – kalbėjo ministras.

Antradienį parlamentarai po pateikimo pritarė keliems įstatymų projektams, susijusiams su seksualinių mažumų teisėmis. Pritarta „tvarkiečio“ Petro Gražulio parengtai Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisai, kuria būtų numatytos baudos už „konstitucinių dorovinių vertybių niekinimą, visuomenės dorovei prieštaraujančių renginių organizavimą“. Taip pat pritarta Civilinio kodekso ir Vaikų teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisų projektams, kurie, anot autorių, turėtų užkirsti kelią homoseksualams globoti ar įsivaikinti vaikus.

Liepą Vilniuje ketinama surengti antras homoseksualų eitynes už lygias teises. Nuo liepos 1-osios Lietuva pradės pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius