Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 21

Linas Linkevičius: reikia griežtinti sankcijas Rusijai, taikyti ginklų embargą

Po Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofos, kurios priežastimi tikriausiai buvo Rusijos remiamų separatistų paleista žemė-oras klasės raketa, Lietuva ragina nedelsiant sugriežtinti sankcijas Rusijai, taip pat pradėti taikyti ginklų embargą, pirmadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Mes pirmiausiai pasisakysime už išplėtimą tikslinių priemonių, jau dabar, nelaukiant pabaigos mėnesio, asmenims, kurie dalyvauja priimant šituos sprendimus. Na, ir aišku, tikrai metas paskelbti ginklų embargą – jau visuotinai sutariam, kad yra agresija, tai prekiauti ginklais su agresoriumi būtų nelogiška“, – Lietuvos televizijos naujienų tarnybai sakė L.Linkevičius.

Anot jo, daugėja Rusijos paramos Ukrainos rytuose veikiantiems separatistams įrodymų, įskaitant karinės technikos tiekimą ir kovotojų apmokymus.

„Kalbame apie tuos faktus, kuriuos sunkiai įmanoma paaiškinti. Darant pareiškimus apie deeskalavimą tuo pat metu pro sieną buvo nevaržomai gabenama sunkioji karinė technika – tankai, raketinės sistemos (...) būtent tos konkrečiai sistemos, kurios, tikėtina, numušė keleivinį lėktuvą“, – tvirtino L.Linkevičius.

L.Linkevičius galimas sankcijas Rusijai antradienį Briuselyje aptars su kitų ES šalių užsienio reikalų ministrais.

Bendrovės „Malaysian Airlines“ lėktuvas „Boeing-777“, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą buvo numuštas netoli Donecko liepos 17 dieną. Jame buvo 298 žmonės, visi jie žuvo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius