Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02

Linas Linkevičius: „Su Rusija nebegalime bendrauti taip kaip anksčiau“

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius teigia, kad su Rusija nebegalima bendrauti kaip bendrauta prieš agresiją Kryme.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tai jis pareiškė dalyvaudamas NATO užsienio reikalų ministrų susitikime Briuselyje, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Rusija pažeidė mūsų bendradarbiavimo principus, todėl nebegalime su ja bendrauti taip, kaip anksčiau. Šių įvykių kontekste turime būti solidarūs ir rodyti solidarumą Ukrainos atžvilgiu – nepripažinti Krymo aneksijos ir stiprinti bendradarbiavimą visais lygiais“, – sakė ministras.

Briuselyje ministrai sutarė dėl veiksmų, kurių imsis NATO, siekdama padėti Ukrainai, taip pat dėl aktyvesnio bendradarbiavimo su Rytų partnerėmis bei praktinio bendradarbiavimo su Rusija įšaldymo.

Be to, L.Linkevičiaus iniciatyva Lietuvos atstovybėje prie NATO buvo surengtas pirmas NATO ir Ukrainos draugų grupės ministrų lygio susitikimas, kuriame dalyvavo Rumunijos, Slovakijos, Norvegijos, Vengrijos, Ukrainos ir Lietuvos užsienio reikalų ministrai bei Latvijos, Estijos, Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Kanados, Turkijos, Čekijos, Danijos ir JAV aukšto rango atstovai.

Susitikime pasveikinti NATO plėtros laimėjimai ir pažymėta, kad Aljansas neatsisako plėtros politikos ir yra pasirengęs priimti kiekvieną europinę šalį, kuri yra pasirengusi ir išpažįsta visoms šalims narėms bendras vertybes – laisvę, saugumą ir demokratiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius