-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 27

Linijos naujos, bet jų nematyti

Suremontuotame vadinamajame 6-ojo forto žiede nubraižytos eismo juostos netruko išblukti. Vairuotojai įtaria, jog dėl to kalti aplaidžiai dirbę kelininkai, tačiau juos ginantys valdininkai tokius kaltinimus atmeta ir siūlo palaukti, kol linijos atgaus savo spalvą.
Žadama, jog nublukusios linijos ilgainiui atgaus savo spalvą.
Žadama, jog nublukusios linijos ilgainiui atgaus savo spalvą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš kiek daugiau nei mėnesį kelininkams iš pagrindų sutvarkius K.Baršausko ir R.Kalantos gatves bei Pramonės prospektą jungiantį žiedą, šia vieta kasdien važiuojantys vairuotojai netruko pastebėti, jog naujai nubrėžtos eismo juostos vos matyti. „15min“ redakcija sulaukė net kelių besipiktinančių kauniečių skambučių.

„Kad linijas nubraižo, o kitais metais jas vėl reikia toje pačioje vietoje braižyti, tai jau nenuostabu. Bet kad nusitrintų per nepilną mėnesį, tai to dar nebuvau matęs“, – stebėjosi į redakciją paskambinęs Rimas S.

Linijas nuplaus lietus

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras tikino, kad vairuotojų priekaištai kelininkams be pagrindo.

„Šiame žiede eismo juostos yra iš plastiko. Jis nėra nusitrynęs. Tiesiog kadangi paklojus naują dangą kurį laiką buvo karšta, į išorę besiskverbiantis bitumas užnešė juostas. Reikia šiek tiek palaukti, kol lietus nuplaus bitumą ir juostos vėl taps ryškios. Tai yra bėda, su kuria nelabai yra būdų kaip kovoti. Tačiau jeigu ten būtų ne plastikas, o paprasti dažai, juos užnešus bitumui ten jau būtų bėda“, – tvirtino valdininkas.

Garantija – 2 metams

Pasak P.Kero, nors eismo juostų ir perėjų žymėjimas plastiku yra daugiau nei triskart brangesnis už dažus, šiais metais stengiamasi kuo daugiau gatvių sužymėti būtent šiuo būdu. Eismo juostos plastiku žymimos didžiuliu eismo intensyvumu pasižyminčiose žiedinėse sankryžose bei centrinėse miesto gatvėse.

Tiesa, dėl ribotų finansinių išteklių dažais kol kas ženklinama triskart daugiau gatvių nei plastiku. Plastikiniam žymėjimui suteikiama 2 metų, tuo tarpu dažais nubrėžtoms linijoms – tik 6 mėnesių garantija.

„Yra vietų mieste, kur turime plastiką, sudėtą dar prieš 4 metus. O yra vietų, kur jį reikia atnaujinti jau po metų. Ant naujos dangos dedamas plastikas laiko labai ilgai. Ten, kur danga nėra kokybiška, plastikas trupa kartu“, – pastebėjo P.Keras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius