Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 28

Linos Karbauskienės pėdsakais (1): namą milijonierių kvartale įsigijo iš „Blaneso karalienės“

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis apie savo 43-ejų metų žmoną užsimena itin retai. Žinoma tik tiek, kad Lina Karbauskienė – dviračių fanatikė, gyvenanti Ispanijoje. Į šią šalį politikas teigė šeimą prieš keliolika metų iškraustęs dėl saugumo. 15min leidosi į kelionę ir pabandė surasti, kur ir kaip gyvena viena paslaptingiausių Lietuvos moterų.
San Fransisko milijonierių kvartalas
San Fransisko milijonierių kvartalas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

R.Karbauskio šeimai priklausantis namas Ispanijoje pastatytas Blaneso mieste, nuo Barselonos nutolusiame apie 75 km. Šis miestelis, kuriame gyvena apie 40 000 žmonių, laikomas įstabiosios 60 km iki pat Prancūzijos sienos besitęsiančios Kosta Bravos pakrantės pradžia, vartais į ją.

Blaneso vietos savivaldos duomenimis, šiuo metu šiame Kosta Bravos kurorte gyvena ir 20 gyventojų iš Lietuvos.

Tai kurortine dvasia dvelkianti vieta, dovanojanti žydrą Viduržemio jūros vandenį, nuostabias panoramas, smėlėtą paplūdimį ir itin švelnų klimatą. Vasaros romėnų įkurtame Blanese būna karštos, o žiemą temperatūra įdienojus pasiekia ir 15 laipsnių šilumos. 4 km vingiuojantis Blaneso paplūdimys yra mėgstamiausia katalonų atostogų vieta.

Mieste yra du botanikos sodai – 4 hektarus užimantis, vokiečio įkurtas privatus „Marimurtra“ ir „Pinya de Rosa“, vyksta kasmetiniai net 120 tūkst. žiūrovų sutraukiantys fejerverkų festivaliai, į kuriuos savo gaminius suveža piromanai iš viso pasaulio.

Blaneso vietos savivaldos duomenimis, šiuo metu šiame Kosta Bravos kurorte gyvena ir 20 gyventojų iš Lietuvos. Tarp jų – ir R.Karbauskio šeimos nariai.

Pardavė Linai Karbauskienei sklypą

Jau pirmoji vietos gyventoja, su kuria teko bendrauti tik atvykus į Blanesą, supažindino mus su moterimi, pažįstančia L.Karbauskienę. 80-metė Carmen Girones Teixidor – nekilnojamojo turto agentė, šiuo verslu besiverčianti tiek laiko, kiek save prisimena. Daugelis sutiktų ispanų šią verslo ryklę vadina tiesiog Blaneso karaliene. Būtent pas ją daugiau nei prieš dešimtmetį užsuko R.Karbauskio sutuoktinė, ieškodama geriausio sklypo miestelyje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nekilnojamo turto agentūros savininkė Karmen
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Nekilnojamojo turto agentė Carmen demonstruoja San Fransisko kvartalo schemą

„Pradėjau verslą nuo turizmo agentūros. Pradėjau jį kartu su broliu. Dabar „Finques Girones“ valdau viena. Gimiau Blanese, augau čia. Nekilnojamojo turto pardavimu verčiuosi gal jau 40 metų. Pažįstu čia visus, tad galiu drąsiai teigti, kad lietuvių Blanese – itin mažai. Viena jų – Lina Karbauskienė. Labai miela ir graži moteris. Tiesiog fantastiška. Nebendraujame kasdien, tačiau per metus susimatome kartą ar du. Esame draugės“, – patikino Carmen.

Ji nepamena, kada pirmą kartą išvydo R.Karbauskio žmoną. Tikina, jog tai galėjo būti daugiau nei prieš 12 metų, gal net du dešimtmečius. Lietuvė užsuko į agentūrą ieškodama sklypo ir susižavėjo Carmen pasiūlytu pačiu prabangiausiu Blanese – Sant Fransisko (Sant Francesc) – rajonu. Jame, pasak Carmen, – apie 200 namų, kurių vertė prasideda nuo 600 tūkst. eurų. Pro visų jų langus atsiveria įstabi panorama. Čia kuriasi rusai, amerikiečiai, prancūzai bei vokiečiai.

„Daug keliauju, pažįstu pasaulį, tačiau vaizdas, kuris atsiveria būnant šiame rajone, – pats gražiausias. Turiu ir pati ten namą. Draugai iš JAV, Panamos atvyksta manęs lankyti ir teigia, jog gyvenu rojuje“, – patikino nekilnojamojo turto agentė.

Labai miela ir graži moteris. Tiesiog fantastiška. Nebendraujame kasdien, tačiau per metus susimatome kartą ar du. Esame draugės, – patikino nekilnojamojo turto agentė Carmen.

Namo vertė siekia milijoną eurų

L.Karbauskienės namas, pasak jos, pačioje ant kalvos įsikūrusio rajono viršutinėje dalyje, kuri yra laikoma viena pigiausių kvartale. Kai Karbauskiai pirko žemės sklypą, jo vertė, Carmen teigimu, buvo nedidelė. Tikslios sumos moteris nepamena. Dabartinė vertė – kur kas įstabesnė. Štai šiuo metu politiko žmonos kaimynystėje pardavinėjamo namo kaina – milijonas eurų.

„Ten, kalvos apačioje, yra nedidelis pliažas. Jis įtrauktas į lankytinų vietų Blanese sąrašą. Yra ir nedidelė bažnytėlė. Namo vertė San Fransisko rajone priklauso nuo atstumo iki jūros. Kuo arčiau, tuo brangiau. Štai pats brangiausias, prie pat pliažo įrengtas namas įvertintas 7 mln. eurų“, – patikino Carmen.

Paklausta, ar kada matė L.Karbauskienės vyrą Ramūną, pašnekovė papurtė galvą: „Manau, jis užsienyje. Lietuvoje yra žymus politikas? Nežinojau to. Lina Blanese gyvena kartu su dviem maždaug dvidešimties metų amžiaus dailiais sūnumis. Esu juos mačiusi, pasisveikinusi. Puikiai kalba ispaniškai, juk tiek metų čia gyvena. Vienas jų studijuoja Barselonoje.“

Ispanės teigimu, tik atsikrausčiusi į Blanesą, L.Karbauskienė įkūrė čia ir savo verslą – ėmė pardavinėti baldus, šviestuvus ir kilimus. Carmen taip pamėgo lietuvę, kad kartais savo klientus pasiųsdavo apsipirkti į jos parduotuvę.

„Po krizės neliko Blanese daug baldų pardavėjų. Gal tik keli“, – apie konkurencinę L.Karbauskienės verslo aplinką užsiminė Carmen.

Ir ši ispanė patvirtino, jog didžiausias „valstiečių“ pirmininko antrosios žmonos hobis – dviračiai.

„Lankiau šalis nuo Aliaskos iki Patagonijos. Bet Rusijoje ir Lietuvoje dar nebuvau. Labai norisi aplankyti. Turiu ten draugų. Štai vienas lietuvis verslininkas nusipirko Blanese namą ir su žmona atvyksta čia vasaroti“, – apie mūsų šalį tik šiltai atsiliepė aštuoniasdešimtmetė.

Ką apie tai yra sakęs R.Karbauskis?

Pats R.Karbauskis, viešai pasakodamas, kaip ir kada jo šeima atsidūrė Ispanijoje, painiojasi.

Jis yra teigęs, kad šeimą į Ispaniją išvežė prieš keliolika metų, nes baiminosi dėl jos saugumo, esą tuomet siautėjo banditai, o tokie verslininkai, kaip jis, buvo jų taikiniai.

Tačiau 2012 m., prieš Seimo rinkimus, interviu žurnalui „Veidas“ R.Karbauskis teigė, kad jo žmona Lina, nors ir nesirodo viešumoje, bet dirba „Agrokoncerne“ buhaltere ir važinėja dideliu visureigiu.

O kaip namai Ispanijoje? „Tiesa, prieš gerą dešimtmetį įsigijau vilą Ispanijoje, bet ten būnu labai retai. Mano širdis kaime: ant Girgždutės piliakalnio Telšiuose ir Naisiuose. Čia aš geriausiai pailsiu“, – 2012 m. „Veidui“ pasakojo R.Karbauskis.

VIDEO: Namą L.Karbauskienei pardavusi agentė: „Ji labai graži ir maloni moteris“

15min žurnalistų įspūdžius iš San Fransisko rajono skaitykite netrukus pasirodysiančiame antrajame reportažų ciklo apie L.Karbauskienės gyvenimą Blanese straipsnyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius