Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 30

Liuksemburgo parlamento pirmininko susitikimuose Lietuvoje vyravo energetikos klausimai

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė susitiko su pirmą kartą per dvidešimt nepriklausomybės metų į Lietuvą su oficialiu vizitu atvykusiu Liuksemburgo parlamento Pirmininku Loranu Mozaru.
L.Mozaras ir i.Degutienė
L.Mozaras ir i.Degutienė / LRS nuotr.

Lietuvos ir Liuksemburgo parlamentų vadovų susitikime kalbėta apie Europos Sąjungos aktualijas, parlamentinio bendradarbiavimo stiprinimą, bendrą ES energetikos politiką ir Lietuvai svarbias iniciatyvas.

Seimo Pirmininkė pažymėjo, kad šiuo vizitu pradedamas naujas Lietuvos ir Liuksemburgo bendradarbiavimo etapas įvairiose srityse.

„Atverčiame naują mūsų dvišalių santykių puslapį. Yra nemažai bendrų temų, kurios svarbios ir Lietuvai, ir Liuksemburgui. Mūsų šalis yra suinteresuota plėtoti ekonominį bendradarbiavimą ir sulaukti investicijų iš Liuksemburgo“, – sakė I. Degutienė.

Seimo Pirmininkė pabrėžė, kad Lietuva tikisi Liuksemburgo paramos ES svarstant mūsų šaliai ypač opius energetinio saugumo, bendros ES energetikos politikos ir konkrečių iniciatyvų šioje srityje klausimus.

„Lietuva labai atidžiai vertina Europos Parlamento Pirmininko Ježio Buzeko ir buvusio Europos Komisijos Pirmininko Žako Deloro siūlymus stiprinti bendrą ES energetikos politiką. Apie šias iniciatyvas jau kalbėjomės ir pastarajame Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų pirmininkų susitikime. Tikimės, kad sulauksime ir Jūsų paramos sprendžiant šiuos iššūkius“, – sakė I. Degutienė.

Susitikime taip pat kalbėta apie Rusijos ir Baltarusijos planus statyti naujas atomines jėgaines ypač arti Lietuvos valstybinės sienos, aptartos galimybės bendradarbiauti plėtojant alternatyvios energetikos projektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius