Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 12

LLP vadovaujančios Kazimiros Prunskienės bandymai grįžti į didžiąją politiką – kol kas nesėkmingi

Lietuvos liaudies partijai (LLP) vadovaujančios ekspremjerės Kazimiros Prunskienės bandymai grįžti į didžiąją politiką – kol kas nesėkmingi.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Politinėje nuošalėje esančios Lietuvos liaudies partijos vadovei nepavyksta prisišlieti prie kurios nors didžiosios partijos, su kuria kandidatuodama Seimo rinkimuose galėtų tikėtis vietos parlamente.

Savaitgalyje vykusiame partijos sąskrydyje K.Prunskienė viešai pareiškė, kad dėl bendro darbo kalbama su šiuo metu aukščiausią reitingą turinčiais socialdemokratais, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Oficialiuose partijos pranešimuose spaudai buvo skelbiama, kad K.Prunskienė būtent Socialdemokratų partiją laiko labiausiai tikėtina ir realiausia LLP partnere rinkimuose.

„Jau ne kartą esame abipusiškai deklaravę siekį dirbti išvien. Tvirtą poziciją dėl partijų suartėjimo išsako ir Socialdemokratų partijos pirmininkas A.Butkevičius“, – paskelbė politikė. Tiesa, buvusi premjerė pripažino, kad konkrečios šio bendradarbiavimo formos dar neaptartos.

Tačiau kairiųjų lyderis Algirdas Butkevičius pareiškė, kad artėjančiuose Seimo rinkimuose Socialdemokratų partija apsisprendusi dalyvauti viena ir planų bendradarbiauti su LLP nėra.

„Jokių kontaktų, derybų, pokalbių ar kitokio žanro bendravimo tarp mūsų partijos ir LLP jokiais rinkimų ar kokių nors sąjungų klausimais nebuvo ir nėra. Nėra ir kokių nors derybinių grupių ar net minčių apie jas“, – dienraščiui sakė A.Butkevičius.

„Vienintelis dalykas – LLP sąskrydžio išvakarėse sulaukiau asmeninio K.Prunskienės skambučio. Ji teiravosi, ar kas nors iš mūsiškių žada dalyvauti sąskrydyje, ir pareiškė norą kada nors su manimi susitikti, – kalbėjo A.Butkevičius, – Bet mūsų partija jau yra priėmusi politinį sprendimą – rinkimuose dalyvauti viena. Vienmandatės apygardos jau pasidalytos, taip pat jau pradedamas formuoti rinkimų sąrašas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius