-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 31

LLRA į prezidentus iškelto V.Tomaševskio štabas VRK įteikė netoli 37 tūkst. parašų (atnaujinta 14.42 val.)

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) prezidento rinkimuose iškelto partijos lyderio Valdemaro Tomaševskio štabas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) antradienį įteikė 36 tūkst. 981 jo kandidatavimą remiančio piliečio parašą.
V.Tomaševskis
V.Tomaševskis / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pretendentas dalyvauti rinkimuose V.Tomaševskis antradienį VRK įteikiant už jį surinktus parašus nedalyvavo.

Parašus yra įteikę partijos „Tvarka ir teisingumas“ į prezidentus keliamas Valentinas Mazuronis, iš viso įteikęs apie 35 tūkst. parašų, savarankiškai save iškėlęs atsargos brigados generolas Česlovas Jezerskas – apie 27 tūkst. parašų.

Taip pat savarankiškai rinkimuose dalyvaujanti eurokomisarė Dalia Grybauskaitė, prezidento posto siekiantis Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, Darbo partijos į prezidentus iškelta Loreta Graužinienė. D.Grybauskaitės štabas VRK įteikė 36 tūkst. jos kandidatavimą remiančių piliečių parašų, A.Butkevičiaus štabas skelbia surinkęs per 32 tūkst., L.Graužinienės – 33,5 tūkst. parašų.

VRK iš viso yra registravusi 14 pretendentų kandidatuoti prezidento rinkimuose. Be minėtų, dalyvauti prezidento rinkimuose siekia savarankiškai save rinkimuose iškėlusi Kazimira Prunskienė, Tautos prisikėlimo partijos kandidatas, Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, publicistu prisistatantis Vytautas Kundrotas, smulkiųjų ir vidutinių verslininkų atstovu prisistatantis Jonas Jankauskas, kaunietis Vidmantas Sadauskas, leidėjas Algirdas Pilvelis, savarankiškai savo kandidatūrą keliantis signataras Zigmas Vaišvila, Pilietinės demokratijos partijos kandidatas Algimantas Matulevičius.

Pretendentai kandidatais bus registruojami, jei iki balandžio 2 dienos įteiks VRK ne mažiau kaip 20 tūkst. Lietuvos piliečių, remiančių jų dalyvavimą prezidento rinkimuose, parašų. VRK ne vėliau kaip per 10 dienų nuo rinkėjų parašų rinkimo lapų gavimo patikrina, ar jie teisingai užpildyti.

Prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę, ne mažiau kaip trejus pastaruosius metus gyvenęs Lietuvoje, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip 40 metų ir jeigu jis gali būti renkamas Seimo nariu.

Balandžio 17 dieną VRK skelbs kandidatais į prezidentus įregistruotų asmenų sąrašą, ir prasidės prezidento rinkimų agitacijos kampanija.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 17 dieną. Antrasis turas, jei prireiks, planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius