Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 03

Lobistas Liudvikas Ragauskis: juodoji lobistinė veikla vykdoma per Seimo narių visuomeninius padėjėjus

Lobistas Liudvikas Ragauskis neslepia, kad Lietuvoje didžioji dalis lobistų nėra užsiregistravę. Anot jo, mūsų šalyje, kur ataskaitas teikia tik 10 lobistų, didžioji dalis neregistruotos lobistinės veiklos vykdoma per Seimo narių visuomeninius padėjėjus.
L.Ragauskis
Liudvikas Ragauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Labai didelė armija yra kitų lobistų – Seimo narių visuomeninių padėjėjų. Tai didesne dalimi tokia lobistinė veikla – juodoji, neregistruota – yra per tuos visuomeninius padėjėjus“, – „Žinių radijo“ laidoje „Skaidrumo linija“ sakė L.Ragauskis.

Pasak jo, nors lobistai pagal įstatymus negali mokėti pinigų ar kitaip atsilyginti už priimtus sprendimus, tokia veikla vis tiek egzistuoja. „Mes galime daryti prielaidą, kad taip yra ir tai yra ne vienetiniai atvejai. Juk ne Marse gyvename“, – kalbėjo jis.

Lietuvoje yra užsiregistravę 34 lobistai, ataskaitas teikia 10. Palyginimui, Olandijoje vien sveikatos apsaugos sektoriuje dirba apie 6 tūkst. lobistų. Lietuvoje, L.Ragauskio teigimu, pagrindinė lobistinė veikla vykdoma per  asociacijas ir ji nėra registruojama. Taip pat L.Ragauskis pažymėjo, kad šalyje vis dar gajus stereotipas, jog lobizmas yra nusikaltimas.

Visą laidos įrašą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius