Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 05 /12:19

Loreta Graužinienė: didžiausia laimė, kad sūnus gyvas

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė teigia, jog svarbiausia, kad jos vyresnysis sūnus, kurio dingusio naktį ieškojo specialiosios tarnybos, gyvas ir jaučiasi truputį geriau. Tačiau politikė nuogąstauja dėl jaunesniojo sūnaus savijautos. L.Graužinienė leidžia suprasti, kad jos vaikai skaudžiai išgyvena oponentų Seimo pirmininkei reiškiamą kritiką bei patyčias iš jos internete.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

„Ačiū Dievui, kad jis gyvas“

„Ačiū Dievui, sūnui jau šiek tiek geriau šiandien. Yra tikimybė, kad sugebėsime įveikti (...) Ačiū Dievui, kad jis gyvas. Tai didžiausia laimė visiems“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė parlamento vadovė.

Ačiū Dievui, sūnui jau šiek tiek geriau šiandien, – teigė L.Graužinienė.

Ji neatskleidė vyresniojo sūnaus 26 metų Eimanto Graužinio dingimo ir radimo aplinkybių, tvirtindama, kad tai asmeninė informacija, kuri nėra skirta viešumai.

L.Graužinienė tvirtino, kad specialiosios tarnybos ieškodamos jos vaiko darė viską, ką galėjo. Politikės teigimu, išskirtinio dėmesio nebuvo.

„Mano vaiko ieškojo, kaip ir visų vaikų ieško. Nebuvo nieko išskirtinio, nieko išskirtinio neprašiau. Noriu priminti, kad valstybės vadovų vaikai taip pat yra vaikai. Sulaukiau visų tarnybų pagalbos, kreipiausi per 112, kaip priklauso“, – teigė L.Graužinienė.

Jaunesnis sūnus išgyvena dėl motinos, iš kurios tyčiojamasi internete

Seimo pirmininkė neslėpė nuogąstaujanti dėl jaunesniojo sūnaus savijautos.

„Tik noriu perspėti – dabar turiu su vienu vaiku problemų ne be kai kurių „facebookų“ pagalbos, nenorėčiau turėti su vienuolikmečiu problemų, nes žinia, kad Eimanto ieškojo upėje, filmuota medžiaga, kaip Eimantą mes vežėme, jeigu jums svarbu, kad kažkas gal ne taip kažką padarė, man svarbu, kad mano vienuolikos metų vaikas labai stipriai reaguoja ir noriu, kad antras vaikas neturėtų problemų“, – sakė Seimo vadovė.

Algirdas Butkevičius: „Turiu tik vienos pusės informaciją, bet ji šiek tiek prasilenkia su tikrove“

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad visais atvejais į pranešimus apie dingusius žmones reaguojama „labai jautriai“.

Taip premjeras ketvirtadienį Seime žurnalistams atsakė į klausimą, ar nebuvo viršyti įgaliojimai ieškant Seimo pirmininkės Loretos Graužinienės sūnaus.

„Neturiu informacijos, kaip iš tikrųjų buvo, tik iš vienos pusės buvo informacija, bet ji šiek tiek prasilenkia su tikrove. Atsimenat, buvo dingęs vaikinas, įkritęs į šulinį, mes netgi kėlėm tam tikrus dalinius, tą, ką galėjom pakelt, pakėlėm, buvo tikrai didžiulė paieška daroma, ir suradom, ir tikrai nebuvo laukiama 24 valandų“, – sakė premjeras.

Neturiu informacijos, kaip iš tikrųjų buvo, tik iš vienos pusės buvo informacija, bet ji šiek tiek prasilenkia su tikrove, – sakė premjeras.

„Mes tikrai labai jautriai reaguojam šiuo metu, ir vidaus reikalų ministras iš karto duoda pavedimus kiek įmanoma greičiau surast ir gelbėt žmonių gyvybes“, – pažymėjo A.Butkevičius.

Dingo palikęs žinutę antradienio vakarą

Parlamento pirmininkės vyresnysis sūnus 26 metų Eimantas Graužinis dingo antradienį vakarą. Informacinių technologijų specialistu Seime dirbantis 26 metų jaunuolis prieš dingdamas motinai paliko žinutę, kuri sukėlė jai nerimą. Po to su juo nebuvo galima susisiekti.

E.Graužiniui dingus, į jo butą buvo nusiųsti pareigūnai, kurie išlaužė duris, tačiau viduje jaunuolio nerado. Ant kojų sukelti pareigūnai E.Graužinio ieškojo net Neryje.

Ankstų trečiadienio rytą jis rastas Vilniuje, šalia savo namų. Pranešta, kad fiziškai vaikinas buvo sveikas, tačiau buvo prastos psichologinės būklės. Jis buvo nugabentas į ligoninę. E.Graužinis turi klausos negalią.

50-metė L.Graužinienė yra dviejų sūnų – 11-mečio Juliaus ir 26 metų Eimanto mama. Be to, politikė savo 70 metų sutuoktiniui Juliui yra padėjusi užauginti ir jo dukterį Daivą iš pirmosios santuokos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius