Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 19

Loreta Graužinienė: įstatymus taisyti reikėjo po pirmųjų kelionių organizatorių žlugimo

Bankrutuojant jau ketvirtai šiemet kelionių organizatorei, Seimo pirmininkė sako, kad įstatymuose yra spragų, kurias reikėjo taisyti jau po pirmųjų bendrovių žlugimo.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
„Pasakymas, kad gali būti dar daugiau (bankrotų – BNS), rodo, kad betvarkė yra nemaža. Jeigu trūksta teisinio reglamentavimo ar įstatymuose yra spragos, tai iš karto po pirmų atvejų turėjo būti atlikta analizė ir pataisyti įstatymai“, – interviu Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Anot jos, visi šio verslo dalyviai turi dirbti vienodomis sąlygomis, ir jų priežiūra turi būti vienoda.

Iš karto po pirmų atvejų turėjo būti atlikta analizė ir pataisyti įstatymai, – interviu Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį nepatenkinamai įvertino Turizmo departamento kompetenciją – jos manymu, reikia keisti visą jo vadovybę. Pasak šalies vadovės, kaip prevencija turi veikti kontroliuojančios institucijos.

Ūkio ministras Evaldas Gustas žada radikalias permainas, prižiūrint rinką. Antradienį Seime jis teigė, kad bus siūloma įkurti kelionių draudimo fondą, didinti draudimo įmokas, taip pat paversti Turizmo departamentą realia rinkos priežiūros institucija.

Be to, departamentui jau ieškoma naujo vadovo, konkurse, pasak jo, liko 6 kandidatai.

Turizmo departamentas lapkričio 14 dieną sustabdė nemokios kelionių agentūros „Freshtravel“ veiklą – nuo jos nukentėjo apie 2,3 tūkst. turistų, kurie tikėtina, neatgaus visų savo pinigų, nebent buvo apsidraudę. Tai jau ketvirtasis kelionių organizatoriaus žlugimas šiemet. Dabar bankrutuoja įmonės „Go Planet Travel“, „Go Baltic Travel“ ir „Neoturas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius