Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 10

Loreta Graužinienė mėgins grįžti į Seimą

Buvusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė registravosi savarankiška kandidate vienmandatėje Deltuvos pietinėje rinkimų apygardoje ir ketina dalyvauti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

L.Graužinienės politinė karjera buvo sustojusi po 2016-ųjų Seimo rinkimų, kai jai nepavyko pelnyti Ukmergės vienmandatės rinkimų apygardos rinkėjų palaikymo, o Darbo partija, kuriai tuomet priklausė politikė, išvis neperžengė 5 proc. rinkėjų paramos kartelės.

Po tų rinkimų L.Graužinienė išstojo iš Darbo partijos, įkūrė savo įmonę „Loraudita“, vėliau įsidarbino valstybinėje Audito, apskaitos, turto vertinimo ir nemokumo valdymo tarnyboje.

2017-aisiais, kai Anykščių-Panevėžio apygardoje buvo renkamas naujas Seimo narys mandato atsisakius Gretai Kildišienei, L.Graužinienė svarstė vėl siekti Seimo narės pareigų. Tačiau tuomet ji kandidatūrą atsiėmė nesulaukusi rinkimų.

„Galiu nuraminti visus, kad Loreta Graužinienė tiesiogiai daugiau nedalyvaus politikoje ir nedalyvaus rinkimuose į Seimą Anykščių-Panevėžio apygardoje. Kandidatams linkiu tolerantiškos rinkiminės kovos“, – feisbuke nutraukianti kovą dėl mandato tuomet parašė ji.

Tačiau dabar buvusi Seimo pirmininkė vėl mėgins pelnyti gyventojų pasitikėjimą ir grįžti į Seimą. Ji registravosi savarankiška kandidate. Kodėl?

„Noriu atstovauti Ukmergės krašto žmonėms, nepriklausomai nuo partiškumo ir partijų programų, o eiti žmonių palaikymo pasirinktą kelią“, – savo sprendimą aiškino L.Graužinienė.

Bet aš pabandysiu.

Ji pripažino pastaruoju metu nebuvusi aktyvi politikoje, tačiau tikino, kad pastaruoju metu sutikti ukmergiškiai nuolat ragindavo grįžti į politiką.

„Ilgai galvojau. Ilgai svarsčiau ir vis dėlto nusprendžiau, kad dabartinėje situacijoje, kokia yra bendroji situacija ir artėjant ekonominei pasaulinei krizei, negaliu išlikti pasyvi stebėtoja ir turiu prisidėti. Jei rinkėjai patikės man mandatą, suteiks galimybę jiems atstovauti Seime, tai tikrai turiu ir politinę, ir ekonominę-finansinę patirtį šiam sunkiam ateinančiam valstybei laikotarpiui prisidėti valstybės naudai savo žiniomis“, – teigė L.Graužinienė.

O kodėl buvusi Seimo pirmininkė nepanoro rinkimuose dalyvauti su Darbo partija, kuriai daug metų priklausė?

„Aš išstojau po praėjusių Seimo rinkimų. Neturiu jokių sąlyčio taškų su partija. Taip, aš bendrauju su žmonėmis žmogiškai, draugiškai, su kuriais Ukmergėje kartu buvome, bet tai – tik draugiški santykiai“, – aiškino politikė.

L.Graužinienė sako dar nesvarstanti, ar jei būtų išrinkta, taip ir dirbtų mišrioje Seimo narių grupėje, ar visgi įsilietų į kurią nors Seimo frakciją.

„Tai ankstyvas klausimas, taip toli neprognozuosiu. Pirmiausia, jei būsiu išrinkta vienmandatėje, aš tarsiuosi su Ukmergės krašto žmonėmis, nes tokiu atveju aš atstovausiu tik jiems. Kokia bus žmonių bendra nuomonė, tai aš įsiklausysiu į jų balsą“, – teigė pašnekovė.

Kokiu būdu ji tai darytų, L.Graužinienė kol kas nesvarsto. Šiuo metu ji sako besiruošianti aktyviai politinei kampanijai, nors ir supranta, kad kova su partiniais kandidatais, kurie turi ir finansų, ir žmogiškųjų resursų, bus sunki. „Bet aš pabandysiu“, – pasiryžusi L.Graužinienė.

L.Graužinienė Seimo nare dirbo tris kadencijas, trejus metus buvo Seimo pirmininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius