Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 17

Loreta Graužinienė: Rusijos pareiškimai dėl tautinių mažumų yra pavojaus signalas

Rusijos pareiškimai dėl neva blogos tautinių mažumų padėties Baltijos valstybėse kelia susirūpinimą, tačiau reikia atskirti politikų kalbas ir tautinių mažumų savijautą, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kiekvieną tokį pareiškimą reikia vertinti labai rimtai, nes ir Ukrainoje viskas prasidėjo nuo pareiškimų, nuo nepasitenkinimų, kažkokių judesių. Lygiai taip pat Didžioji Britanija – ji tikrai nesitikėjo, kad tokį palaikymą gali turėti Škotijos atsiskyrimas. Taigi tos mažos kibirkštėlės paskatina didesnį veiksmą“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo pirmininkė.

Pasak jos, būtina analizuoti, kodėl taip vyksta, ir reaguoti į signalus. Tačiau ji taip pat tvirtino, kad Lietuvoje reikėtų atskirti tai, ką kalba kai kurie politikai, ir tai, kaip iš tiesų jaučiasi tautinės mažumos.

Manau, buvo dirbtinai žiebiamas konfliktas.

Ji taip pat priminė savo poziciją, kad Tautinių mažumų įstatymas nėra prioritetinis, nes klausimus kelia tik viena tautinė grupė, o Lietuvoje jų yra net kelios. „Yra klausimas, ar blogai jaučiasi politikai, ar lenkų tautybės žmonės. Aš juos atskirčiau“, – sakė L.Graužinienė.

„Kiek mes matome iš organizacijų, iš atstovų, tai tikrai tautinės mažumos didelių problemų dėl savo atstovavimo nekelia. Vienintelis konfliktas buvo su Lenkų rinkimų akcijos vadovu gerbiamu Tomaševskiu. Bet kada bendrauji su pačiais Lietuvos Respublikos piliečiais lenkais, jie daugelis turi kitą nuomonę. Manau, buvo dirbtinai žiebiamas konfliktas“, – tvirtino parlamento vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius