Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 09

Loreta Graužinienė savo kalbomis stebina Algirdą Butkevičių

Premjeras Algirdas Butkevičius spėja, kad Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė viešai abejoja euro įvedimo Lietuvoje data dėl reitingų ir artėjančių prezidento rinkimų.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiandien asmeniškai paklausiu Seimo pirmininkės, nes antradienį, kai vyko politinės tarybos posėdis, net nebuvo keliamas klausimas dėl minimalios mėnesinės algos didinimo ir tikrai nebuvo kalbama apie euro neįvedimą 2015 metais. Tai aš manau, kad gal dėl to, kad artėja prezidento rinkimai ir matoma, kad kai kuriose kitose šalyse, kur buvo įvedamas euras, dalis žmonių buvo nepatenkinti. Manau, kad dabar šis klausimas daugiau naudojamas kaip politinis instrumentas, gal ir dėl reitingų, gal dėl artėjančių prezidento rinkimų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak premjero, tokios kalbos L.Graužinienei nesuteikia solidumo, o diskusija tapo politinė, o ne ekonominė. A.Butkevičius kartojo, kad jį Seimo pirmininkė savo pareiškimais stebina.

Pasak premjero, tokios kalbos L.Graužinienei nesuteikia solidumo, o diskusija tapo politinė, ne ekonominė

„Mane tikrai nustebino ir Seimo pirmininkės vieši tokie pasisakymai dėl euro įvedimo ir, manau, kad šitas pareiškimas tikrai yra nesavalaikis ir reikia suprasti, kad nieko bendro su euru negalima sieti su pensijų kompensavimu ar kažkokių kitų papildomų išlaidų didinimą. Jeigu nebūtų numatyta įsivesti euro 2015 metais, fiskalinės drausmės įstatymas būtų taip pat įgyvendinamas, kaip yra įgyvendinamas dabar, jokiu būdu nebūtų labiau didinamos išlaidos nei valstybės biudžeto, nei „Sodros““, – tikino ministras pirmininkas.

L.Graužinienė trečiadienį pareiškė nepritarsianti euro įvedimui, nesutarus dėl to koalicijoje. Ji priekaištavo, kad su koalicijos partneriais nebuvo derinta euro įvedimo data, todėl būtinos diskusijos. Anot jos, šis klausimas bus svarstomas koalicijos politinėje taryboje kitą savaitę.

Kita koalicijos partija „Tvarka ir teisingumas“ anksčiau teigė, kad ruošiasi inicijuoti referendumą dėl euro, tačiau iniciatyva nebuvo įgyvendinta.

Lietuvai dėl per didelės infliacijos nepavyko įsivesti euro 2007 metų pradžioje. Nuo 2011 metų pradžios prie euro zonos prisijungė Estija, o nuo šių metų – Latvija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius