Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 31

Loterijos prizas – namas ar sklypas

Nuosavas namas ar nuosavas sklypas yra kone kiekvieno lietuvio svajonė, tačiau nekilnojamojo turto pardavėjams sunkmečiu ką nors parduoti – nemažas iššūkis. Užsienyje gyventojai, negalintys parduoti nekilnojamojo turto, turi dar vieną išeitį – pirkėjus privilioti loterijos būdu.
Loterijoje siūloma laimėti namą.
Loterijoje siūloma laimėti namą. / Loterijos organizatorių nuotr.

Tokios loterijos atkeliauja ir į Lietuvą – tai patvirtino Valstybinės lošimų priežiūros komisija. Jos atstovų teigimu, neseniai buvo išduota licencija neįprastų lošimų organizatoriams. „Šiuo metu Lietuvoje iš viso yra penki loterijų organizatoriai. Paskutinė licencija neseniai buvo suteikta klaipėdiečiams. Jie organizuoja įdomų lošimą, kurio mūsų šalyje dar nėra buvę: lošiamas namas, sklypas ir kiti vertingi daiktai. Tokios loterijos labai populiarios užsienyje, tačiau Lietuvoje – tai dar naujiena“, – teigė Valstybinės lošimų priežiūros komisijos pirmininkas Edmundas Tiesnesis.

Anot jo, Lietuvos įstatymai leidžia organizuoti tokio tipo loterijas, todėl komisija patvirtino organizatorių taisykles ir suteikė jiems licenciją.

Nors skeptikai gali abejoti tokio lošimo patikimumu, „15min“ pašnekovas mano priešingai. „Organizatoriai prisiima atsakomybę. Nėra taip lengva organizuoti loterijas. Mes viską turėjome suderinti su keliomis tarnybomis, buvo patikrinti žmonės, kurie organizuoja loteriją, jų kapitalas“, – tikino E.Tiesnesis.

Tokių loterijų veikimo principą „15min“ apibūdino nekilnojamojo turto specialistai. „Užsienyje, kai žmonės negali parduoti savo namo, gali paskelbti loteriją, kurios bilietas, tarkime, kainuoja vieną JAV dolerį. Sulaukę milijono dalyvių pardavėjai surenka milijoną JAV dolerių. O namas atitenka vienam žmogui, sumokėjusiam tik JAV dolerį. Laimingasis išrenkamas burtais. Tačiau jei dalyvauja mažai žmonių, loterija gali patirti ir nesėkmę“, – komentavo nekilnojamojo turto bendrovės „InReal“ Turto vertinimo departamento vadovas Audrius Šešplaukis. Anot jo, tokie lošimai yra galimybė ne tik parduoti, bet ir užsidirbti.

Naujosios loterijos organizatoriai „Sėkmės loterija“ tikisi, kad naujovė prigis Lietuvoje. „Daug keliavome po pasaulį ir matėme, kad tokie projektai labai sėkmingai vystomi užsienio šalyse. Pagalvojome, o kodėl nepabandžius to padaryti ir Lietuvoje. Įsiregistravome, gavome licenciją. Esame tokie, kaip ir kiti didieji loterijų organizatoriai. Tiesiog žmonės galbūt apie tokius žaidimus dar nėra girdėję“, – sakė „Sėkmės loterijos“ organizatoriai.
 

Loterijoje www.sekmesloterija.lt šiuo metu siūloma laimėti namą pajūryje, žemės sklypą Klaipėdos rajono Mazūriškių kaime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius