-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 26

LRT taryba pradėjo posėdį, kuriame tikimasi išrinkti naują nacionalinio transliuotojo vadovą

Antradienio rytą prasidėjo Lietuvos radijos ir televizijos (LRT) tarybos posėdis, kuriame bus renkamas naujas nacionalinio transliuotojo vadovas. Į šį postą pretenduoja septyni kandidatai.
Audrius Siaurusevičius
Audrius Siaurusevičius / Viganto Ovadnevo nuotr.

Planuojama, kad kiekvienas kandidatas pristatys savo programą, atsakys į klausimus. Pasak LRT tarybos pirmininko pavaduotojos Lolitos Jablonskienės, antradienio vakarą tikimasi paskelbti konkurso laimėtoją.

LRT generalinį direktorių rinks visos sudėties LRT taryba. Meno kūrėjų asociacija vietoj atsistatydinusio Dainiaus Radzevičiaus į tarybą delegavo Kornelijų Platelį.

Nacionalinio Lietuvos radijo ir televizijos generalinio direktoriaus konkurse dalyvauja signataras Virginijus Pikturna, žurnalistė Liudvika Pociūnienė, draudimo bendrovės „ERGO Insurance SE“ Lietuvos filialo ir „ERGO Life Insurance SE“ Strateginio marketingo direktorius Baltijos šalyse Irmantas Šerys, buvęs Lietuvos radijo laidų užsieniui ir naujienų agentūros BNS vadovas Edvinas Butkus, TV prodiuseris Saulius Jakutavičius, buvęs LRT tarybos pirmininkas D.Radzevičius ir dabartinis LRT vadovas Audrius Siaurusevičius.

Generalinio direktoriaus konkursą laimi kandidatas, surinkęs daugiau nei pusę visų tarybos narių balsų.

Vasario pradžioje LRT taryba paskelbė viešąjį konkursą eiti nacionalinio transliuotojo LRT generalinio direktoriaus pareigas.

Pretendentai privalo turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), mokėti lietuvių kalbą ir dar bent vieną iš Europos Sąjungos oficialių kalbų, turėti ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį, išmanyti Konstituciją ir įstatymus, Lietuvos kultūros politiką ir strategiją, LRT valstybinę programų strategiją.

Į LRT vadovo gali pretenduoti tik nepriekaištingos reputacijos asmenys. Konkurso sąlygose nurodyta, kad asmuo nelaikomas nepriekaištingos reputacijos, jeigu turi neišnykusį teistumą už bet kokį nusikaltimą ar baudžiamąjį nusižengimą, jeigu buvo atleistas iš darbo, einamų pareigų ar praradęs teisę verstis atitinkama veikla už tai, kad neatitiko įstatymuose keliamų nepriekaištingos reputacijos reikalavimų, ar už teisės aktuose nustatytų etikos normų pažeidimus, ir nuo šio fakto yra praėję mažiau negu treji metai, taip pat jeigu buvo atleistas už šiurkštų darbo, tarnybos tvarkos ar kitokį šiurkštų pažeidimą, ir nuo šio fakto yra praėję mažiau negu treji metai.

Pranašumu laikoma pretendento darbo patirtis Lietuvos kultūros, mokslo, švietimo ir visuomenės informavimo srityse.

Balandžio 1-ąją baigiasi dabartinio LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus kadencija.

Pagal Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos įstatymą, generalinį direktorių viešo konkurso būdu penkeriems metams skiria LRT taryba daugiau kaip pusės visų tarybos narių balsų dauguma. Negavus tokio balsų skaičiaus, rengiamas naujas konkursas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius