Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 13

LRT taryboje toliau dirbs K. Platelis ir D. Chmieliauskas

Kadenciją baigę du LRT tarybos nariai dar dvejus metus dirbs nacionalinio transliuotojo aukščiausioje valdymo institucijoje. Kornelijaus Platelio kadenciją pratęsė jį delegavusi Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Dariaus Chmieliausko – Lietuvos vyskupų konferencija.
Kornelijus Platelis
Kornelijus Platelis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Iš viso LRT tarybą sudaro 12 narių. Artimiausiu metu baigiasi dar dviejų narių kadencijos – Lietuvos mokslo tarybos deleguotos Gražinos Daunoravičienės ir Eglės Pranckūnienės, kurią delegavo Lietuvos švietimo taryba.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius informavo LRT tarybą apie Prezidentės pasirašytas LRT įstatymo pataisas, kuriomis bus užtikrintas ilgalaikis, stabilus ir nepriklausomas LRT finansavimas.  Priėmus pataisas, LRT finansavimas priklausys nuo į valstybės biudžetą surinktų mokesčių – kasmet visuomeniniam transliuotojui bus skiriama 1,5 proc. užpraeitais metais faktiškai gautų įplaukų iš gyventojų pajamų mokesčio, kuris patenka tiek į valstybės, tiek į savivaldybių biudžetus, ir 1,3 proc. iš akcizų. 
 
Pagrindinis šios pataisos tikslas – pagerinti Lietuvos visuomeninio transliuotojo finansavimą, kuris iki šiol buvo mažiausias iš visų Europos visuomeninių transliuotojų. Šia pataisa taip pat siekiama skaidrinti visuomeninio transliuotojo finansavimą ir gerinti jo darbą. Nuo kitų metų LRT taip pat neliks komercinės reklamos. Tikimasi, kad tai gali padėti patraukti žiūrovus.

LRT taryba pritarė pateiktai LRT 2013 m. pajamų ir išlaidų vykdymo ataskaitai. Jai pritarti rekomendavo LRT administracinė komisija – patariančioji ekspertų institucija. 

LRT administracija ir LRT tarybos redakcinės politikos grupė aptarė informacinės erdvės stiprinimo gaires. LRT generalinio direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Paleckis atkreipė dėmesį, kad siekiant integruoti tautines mažumas į Lietuvos informacinę erdvę, LRT jau daro konkrečius žingsnius – portale LRT.lt pradėjo veikti speciali skiltis rusų kalba, apie iškilias tautinių bendrijų asmenybės pasakoja gyvenimo būdo laidos, bus ir toliau siekiama integruoti kitakalbius pašnekovus į pokalbių laidas. Tarybos narė Giedrė Lastauskienė kaip teigiamą LRT poslinkį dirbant šia linkme pastebi dažnesnį naujienų tarnybų žurnalistų lankymąsi rytų Lietuvos regionuose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius