-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 29

LRTK vadovas Edmundas Vaitiekūnas: komisijos galios kovojant su propaganda – ribotos

Lietuvos radijo ir televizijos komisijos (LRTK) galios kovojant su propaganda yra ribotos, sako jos vadovas Edmundas Vaitekūnas.
LATGA-A generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas
LRTK generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Žiniasklaida – labai galingas ginklas, ir ypač kai skleidžiamas melas, karo propaganda, kurstoma neapykanta, nesantaika. Kaip pasiekti, kad tas ginklas padarytų kuo mažesnę žalą visuomenei? Įdomus faktas, kad Rusijos informaciniai kanalai registruoti Europos Sąjungos šalyse, todėl komisijos galios gana ribotos. Pridedant tai, kad patys Rusijos TV kanalai matomi ir internetu, per palydovus, galima teigti, kad situacija nėra gera“, – spaudos konferencijoje trečiadienį Seime sakė E.Vaitekūnas.

Lietuvos žurnalistų sąjungos vadovas, LRTK narys Dainius Radzevičius pažymėjo, jog prevenciškai kovoje su propaganda padėtų žiniasklaidoje užtikrinamas kuo įvairesnis turinys.

Žiniasklaida – labai galingas ginklas, ir ypač kai skleidžiamas melas, karo propaganda, kurstoma neapykanta, nesantaika.

„Turi būti garantuojama teisė gauti kuo įvairesnį turinį. Kokybė ir įvairovė – vieni svarbiausių aspektų, kad tos problemos, apie kurias šiandien kalbame geopolitiniame kontekste, būtų bent iš dalies prevenciškai sprendžiamos“, – sakė D.Radzevičius.

Seime trečiadienį vyks diskusija, kaip kovoti su priešiška propaganda. LRTK surengė konferenciją „Televizija ir radijas: šiandienos iššūkiai“.

Konferencijos metu planuojama apsikeisti nuomonėmis, patirtimi bei įžvalgomis bei ieškoti būdų galimam svetimos šalies propagandos užkirtimui elektroninės žiniasklaidos srityje. Konferencijoje dalyvauja Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Ukrainos audiovizualinės srities reguliuotojai, teisės ir žiniasklaidos ekspertai.

LRTK pažymi, kad draudžiama informacija Lietuvos gyventojus gali pasiekti per kabeliniais tinklais retransliuojamus trečiųjų šalių TV kanalus, palydovinę bei internetinę televiziją. Taip pat yra ir vis atsiranda naujų ūkio subjektų, kurie įsisteigia kitose Europos Sąjungos valstybėse narėse, bet teikia mokamas palydovinės bei internetinės televizijos paslaugas Lietuvos gyventojams, neturėdami šiai veiklai reikiamos licencijos ir platina informaciją, kuri pagal Lietuvos įstatymus yra draudžiama bei nevykdo LRTK sprendimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius