Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 25

Lukiškių kalėjimo iškeldinimo konkurso laimėtojas turėtų paaiškėti iki metų pabaigos

Šimtamilijoninės vertės Lukiškių kalėjimo iškeldinimo viešojo ir privačios partnerystės projekto (PPP) konkurso laimėtojas turėtų paaiškėti iki šių metų pabaigos, teigia Kalėjimų departamentas.
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas
Lukiškių tardymo izoliatorius-kalėjimas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiuo metu vyksta neskelbiamų derybų su tiekėjais procedūros, jas siekiama baigti iki 2014 metų pabaigos. Pirkimo sąlygos nekeistos, su dalyviais deramasi dėl pasiūlymų, kurie buvo pateikti neskelbiamų derybų procedūroms“, – BNS teigė Kalėjimų departamento atstovas spaudai Tomas Čepelevskis.

Anot jo, projektui skirta 103,86 mln. litų suma lieka ta pati, o informacijos apie konkrečių pasiūlymų kainas atskleisti negalima. Pasak T.Čepelevskio, vokai su pasiūlymais atplėšti rugsėjo 8 dieną.

Pirmasis Lukiškių kalėjimo iškeldinimo PPP konkursas buvo nutrauktas gegužę dėl per didelių siūlomų kainų.

Konkurse dalyvaujančios bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis teigė taip pat negalintis išsamiau komentuoti konkurso procedūrų.

„Galiu pasakyti, kad konkursas vyksta, deramės. Daugiau komentuoti nenorėčiau, nes visgi norime konkursą laimėti“, – BNS sakė jis.

Su kitos konkurso dalyvės – įmonės „Pilies projektai“ akcininkės „MG Valda“ vadove Sigita Survilaite-Mekioniene nepavyko susisiekti.

Pirmasis Lukiškių kalėjimo iškeldinimo PPP konkursas buvo nutrauktas gegužę dėl per didelių siūlomų kainų. Paskutiniame jo etape dalyvavusių bendrovių „Hanner“, „Dailistos“ ir „Corpus A“ konsorciumas projektą įgyvendinti siūlė už 273,2 mln. litų, o „Pilies projektai“ – už 289,4 mln. litų.

Planuojama, kad perkeliant Lukiškių kalėjimo kompleksą į Pravieniškes, privatus investuotojas per trejus metus turėtų rekonstruoti 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose būtų įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus investuotojas juos prižiūrėtų. Vėliau Lukiškių kompleksą planuojama parduoti – tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

Liepą Vyriausybė patvirtino naują Laisvės atėmimo vietų modernizavimo programą, kurioje numatyta, kad Lukiškių kalėjimas bus iškeltas iki 2018 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius