Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 05

Lygių galimybių kontrolierė reikalauja panaikinti romų klasę sostinės mokykloje

Lygių galimybių kontrolierės tarnyba, du mėnesius tyrusi situaciją Vilniaus Saulėtekio vidurinėje mokykloje, nusprendė, kad 3Č klasės, kurią lankytų tik romų tautybės vaikai, negali būti.
Mokykloje
Mokykloje / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Romai Mokykla

Specialistai nusprendė, kad Č klasės, kurioje auklėjami vien romų tautybės vaikai, nepriklausomai nuo jų amžiaus, egzistavimas prasilenkia su žmogaus teisėmis ir lygiomis galimybėmis, pranešė „Vilniaus diena“.

Po šio verdikto nuo naujų mokslo metų Saulėtekio vidurinėje mokykloje Č klasės turėtų nelikti.

Saulėtekio vidurinės mokyklos direktorė Reiza Zinkevičienė iškėlė problemą, kad dabartinius 3Č klasės auklėtinius išskirsčius po kitas klases, jose mokinių skaičius perkops leistiną normą. Tačiau Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba šį mokymo įstaigos vadovės argumentą vertina tik kaip iš dalies svarų.

„Sutinkame, kad vaikams priprasti prie naujų klasės draugų ir pedagogės nėra labai paprasta. Vis dėlto mes linkstame prie to, kad romų tautybės vaikai turi mokytis integruotose klasėse. Mūsų žiniomis, tą 3Č klasę dabar lanko ir tie vaikai, kurie dar nemoka nei skaityti, nei rašyti. Jei dalis vaikų būtų palikti kartoti kurso, vadinasi, mokinius reikėtų perkelti ne tik į trečias, bet, tarkime, ir į antras klases. Pagaliau judėjimas vyksta ir visoje mokykloje: juk kai kas išvažiuoja, kai ką tėvai perveda į kitas mokyklas“, – svarstė tarnybos patarėja teisės klausimais Danguolė Grigolovičienė.

Švietimo departamento direktorius Gintaras Alfonsas Petronis prisipažino girdėjęs apie romų diskriminacijos problemą Saulėtekio vidurinėje mokykloje, tačiau atkreipė dėmesį, kad ugdymo procesas – mokyklos vidaus darbo reikalas.

„Nors mokyklos steigėja yra savivaldybė, mokyklos vadovybė savarankiškai rūpinasi, kaip geriau organizuoti ugdymo procesą. Aišku, atsižvelgsime į tarnybos išvadas ir teiksime savo pasiūlymus mokyklai, kaip pakoreguoti veiklą“, – tikino G.A.Petronis.

R.Zinkevičienė taip pat žada atsižvelgti į tarnybos pastabas, nors pabrėžė, kad čigonų mokymas atskiroje klasėje duoda geresnių rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius