Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 14

Lypkiškiai pagaliau gaus pinigų

Penktadienį Klaipėdos savivaldybėje pasirašyta sutartis, kuria Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje gyvenantiems Lypių ir Švepelių kaimų gyventojams bus pervesti pirmieji pinigai.
Klaipėdos LEZ
Klaipėdos LEZ / 15min.lt nuotr.

Savivaldybė tik ką gavo pakoreguotą sutartį iš Ūkio ministerijos. Ši į Klaipėdos savivaldybės sąskaitą turi pervesti 4,5 mln. litų, kurie bus paskirstyti lykiškiams ir švepeliškiams.

Beveik 1 mln. ketina skirti pati Ūkio ministerija, 6,2 mln. bus skiriama iš Valstybės privatizavimo fondo. Šių pinigų tikimasi ne anksčiau nei metų pabaigoje.

Švepelių ir Lypkių gyvenamojoje vietoje bus statoma nauja termofikacinė jėgainė.  LEZ teritorijoje gyvena 31 šeima, apie 80 gyventojų. Tai bene didžiausias žmonių iškeldinimo projektas Lietuvoje.

Visi atsiskaitymo būdai bus aptarti su gyventojais. Šeimoms bus išmokėtos skirtingos sumos, nes vieni turi nedidelius butus, kiti nemažus žemės sklypus. Kai kuriems atiteks 100 tūkst. Lt, o pavieniams ir po daugiau kaip milijoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius