Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

M.P.Balašaitis pradėjo vadovauti Lietuvos darbo biržai

Lietuvos darbo biržai (LDB) antradienį pradėjo vadovauti Mindaugas Petras Balašaitis, anksčiau dirbęs Kauno apskrities viršininko pavaduotoju, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Laikinai LDB vadovavęs Albertas Šlekys liko direktoriaus pavaduotojo poste.

„Tikimės, kad naujojo vadovo verslo bei administracinė patirtis leis pažvelgti į darbo rinkos problemas reikliai, padės optimizuoti veiklą ir atlikti reikiamus struktūrinius pertvarkymus, kurie nebūtų savitiksliai, o orientuoti į galutinį rezultatą – užimtumo skatinimą“,– pranešime sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Audra Mikalauskaitė. Anot jos, ekonomikos krizės metu išaugęs nedarbas reikalauja sutelktų visų institucijų bei socialinių partnerių pastangų užimtumui didinti.

„Labai svarbu padaryti taip, kad darbo birža iš tiesų taptų patikimu partneriu tarp darbdavių ir darbo ieškančių žmonių, kitų socialinių partnerių. Sunkmečio sąlygomis brangus kiekvienas litas. Taigi jį reikia investuoti taip, kad jis atneštų maksimalią naudą“,– sakė M.P.Balašaitis.

Struktūriniai LDB ir teritorinių darbo biržų pakeitimai numatyti Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plane. Dalis LDB struktūrinių pertvarkymų įgyvendinti dar praėjusį rudenį.

Peržiūrint teisinę bazę, buvo tobulinamas klientų aptarnavimas – pradėta išankstinė darbo ieškančių asmenų registracija telefonu, pailgintas teritorinių darbo biržų darbo laikas, dalis darbuotojų perkelti registruoti bedarbius, kad žmonėms nereikėtų ilgai užtrukti registruojantis darbo biržoje.

40–metis inžinieriaus išsilavinimą turintis M.P.Balašaitis Kauno apskrities viršininko pavaduotoju dirbo nuo praėjusių metų vasario 9 dienos, o iki tol jis vadovavo bendrovėms „Juodeliai“, „Baltwood“, „Sienojus“, dirbo įmonėse „Liepsna“, „Audėjas“, 1993–1997 metais turėjo savo įmonę.

Lietuvos darbo biržos direktorius yra tiesiogiai pavaldus socialinės apsaugos ir darbo ministrui ir atskaitingas ministerijos kancleriui bei viceministrui.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius