-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 27

„Maišatynėje“ – nuotaikingos jaunimo komandų varžytuvės

Varėnoje praūžė dvidešimtasis, kasmet didelio susidomėjimo sulaukiantis jaunimo renginys „Maišatynė“. Jis – didžiausia, smagi jaunimo šventė–konkursas, kurio metu Varėnos rajono mokyklų mokiniai išradingai varžosi dėl geriausiųjų titulo. Šiais metais dalyviai scenoje jaunatviškai šėlo ir meistriškai improvizavo pagal šventės temą „Atgal į praeitį“ ir dar kartą patvirtino, kiek daug talentingų jaunų žmonių turi Varėnos kraštas.
„Maišatynėje“ – nuotaikingos varžytuvės
„Maišatynėje“ – nuotaikingos varžytuvės / Varėnos rajono savivaldybės nuotr.
Temos: 1 Varėna

Kaip nurodo rajono savivaldybė, konkursas vyko tradiciškai dvi dienas ir jame varžėsi keturios komandos: Varėnos „Ąžuolo“ komanda „Dešimt su centais“, kurią globojo Tatjana Žilinskienė, Marcinkonių jaunimo klubas „Spiečius“, vadovaujamas Rimutės Avižinienės, Matuizų vidurinės mokyklos komanda „Romantikai“, vadovaujama Daivos Kielienės ir Varėnos technologijos ir verslo mokyklos komanda „Širdukai“, vadovaujama Angelės Malinovskienės. Šiais metais šventę režisavo Justas Kodys.

Šventę pradėjo šokio teatro laboratorijos „45 laipsniai“ merginos, vadovaujamos Daivos Pelėdaitės.

Daugiau kaip tris valandas trukusį renginį vedė mokinės Ūlė Masteikaitė ir Agita Beržanskaitė.

Komandos turėjo atlikti po keturias užduotis: prisistatyti, pateikti inscenizaciją „Atgal į praeitį“, vienas iš komandos dalyvių turėjo pasakyti kuo šmaikštesnį anekdotą bei komandos turėjo šventės tema atlikti muzikinį numerį. Komandos buvo vertinamos pagal šiuos kriterijus: idėjos originalumą, atlikimo profesionalumą, artistiškumą bei kūrybiškumą, meniškumą, sceninę kultūrą, estetinį vaizdą, šmaikštumą, žaismingumą, gerą humoro toną, išradingumą, atitikimą pateiktai temai. Pasitelkę kūrybinius ir vaidybinius sugebėjimus, jaunatvišką drąsą, šmaikštumą, į savo mini spektakliukus įpynę mokyklos, rajono, šalies ir net pasaulio aktualijų, mokiniai trumpam tapo tikrais aktoriais ir vaidino geriau vieni už kitus, o nuo jų neatsiliko ir komandų vadovai. Tad salėje netrūko juoko ir gerų emocijų.

Daugiau kaip tris valandas trukusį renginį vedė mokinės Ūlė Masteikaitė ir Agita Beržanskaitė.

Penktadienį komandas vertino žiūrovai. Jų sprendimu nugalėtojais tapo

Na, o šeštadienį šmaikščius komandų pasirodymus vertino komisija: Lietuvos valstybinio jaunimo teatro aktorius, Varėnos kultūros centro režisierius Tomas Kizelis, Varėnos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Giedrė Jablonskienė bei ilgamečiai „Maišatynės“ dalyviai Žydrūnė Mortūnaitė ir Simas Giedrys.

Per pertrauką žiūrovams dainavo Patricija Mickutė, o po visų pasirodymų, kol komisija skaičiavo rezultatus ir skirstė nominacijas, koncertavo solistas Paulius Augustinas („Baltasis kiras“).

Sveikindamas šventės dalyvius, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pasidžiaugė, kad Varėnos rajono jaunimas yra labai kūrybingas. „Šventė tikrai puiki! Dėkoju visiems „Maišatynėje“ dalyvavusiems energingiems ir kūrybingiems jauniems žmonėms, kurie ryžosi aukoti laiką ir parengė vienas už kitą nuotaikingesnius ir įsimintinesnius pasirodymus. Juose – daug gerų idėjų, daug juoko. Esate šaunūs, kūrybiški, talentingi, dėkoju Jums visiems už smagų renginį!“,–dėkojo meras.

Vėliau šventę tęsė gausių apdovanojimų ceremonija. Tradiciškai, kaip ir kasmet, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pasveikino ir apdovanojo šauniausius „Maišatynės“ dalyvius. Šiemet – komandos „Dešimt su centais“ komandos narę Godą Debesiūnaitę ir „Romantikų“ komandos narį Edviną Radevičių. Įteikdamas jiems vertingą dovanas – albumus „Neregėta Lietuva“, meras linkėjo: „Jums dar visas gyvenimas prieš akis. Turite daug pagundų keliauti po pasaulį, tačiau vartydami šį albumą, įsitikinkite, kokia graži mūsų šalis ir pirmiausia keliaukite po Lietuvą. Sėkmės Jums!“.

Vėliau komisija paskelbė nominacijų laureatus. Geriausia komanda komisija išrinko Matuizų vidurinės mokyklos komandą „Romantikai“. „Originaliausia“ komanda tapo „Dešimt su centais“. „Šmaikščiausia komanda“ – Marcinkonių komanda „Spiečius“. „Žaismingiausios komandos“ nominaciją pelnė Varėnos technologijos ir verslo mokyklos komanda „Širdukai“.

Visos komandos buvo apdovanotos šventės diplomais, meniškais suvenyrais, „Maišatynės“ marškinėliais ir ženkliukais. Neapsieita be tortų, gėlių ir gausybės plojimų.

Šventės organizatoriai ir mokiniai dėkojo rėmėjams, kurių dėka tradicinis jaunimo renginys buvo dar įspūdingesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius