Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 08

Maisto bankas Klaipėdoje pamaitina dvigubai daugiau vargstančiųjų

Prieš ketverius metus Klaipėdoje veiklą pradėjęs Maisto bankas ne tik produktais remia vargstančiuosius, bet ir maitina skurdžiausiai gyvenančius miestiečius. Šiai nevyriausybinei organizacijai pradėjus šeimininkauti labdaros valgykloje, karšto maisto kasdien gauna kone dvigubai daugiau žmonių.
Atnaujintoje valgykloje – pirmi pietūs
Valgykla / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Valandą prieš vidudienį į Klaipėdos labdaros valgyklą pradeda rinktis skurdžiausiai gyvenantys klaipėdiečiai. Neretam sriubos lėkštė – bene vienintelė galimybė pavalgyti karšto maisto.

Kol labdaros valgykla buvo išlaikoma savivaldybės, kasdien joje pietaudavo apie pusantro šimto uostamiesčio varguolių. Prieš tris mėnesius čia pradėjus šeimininkauti Maisto bankui, karšta sriuba pamaitinama iki pustrečio šimto alkstančiųjų.

„Savivaldybei nekainuoja produktų kaina, visiškai nekainuoja, nes jie naudoja suaukotus ir tuos pristatytus produktus. Savivaldybė viešo konkurso būdu nustatė tik gamybos kaštų kainą ir atsiskaito pagal tą numatytą dydį“, – aiškina Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Audronė Liesytė.

Neatlygintinai labdaros valgykloje dirbantys savanoriai ne tik pagamina karšto maisto, bet ir pristato jo į namus tiems, kurie patys į valgyklą ateiti negali. Be to, valgykla dirba ir per didžiąsias ir kitas šventes. Neretai čia duodama ir antra porcija, o kartą per savaitę dalijami ir būtiniausi maisto produktai. Maisto bankas sako kovojantis ir su maisto švaistymu.

„Mūsų siekiamybė yra tai, kad visas maistas, kuris yra neparduotas, turi prekybinio įpakavimo pažeidimų ir gali būti dar vartojamas žmogaus, nebūtų išmestas. Tai turbūt yra vienas didžiausių mūsų iššūkių“, – sako Maisto banko Klaipėdos regioninio padalinio vadovas Raimondas Danupas.

Pernai Maisto bankas išdalijo per keturis šimtus tonų maisto produktų už daugiau kaip 22 milijonus litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius