-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

„Maisto banko“ paramą padeda dalinti savanoriai

Klaipėdoje labdaros fondas „Maisto bankas“ pradėjo maisto dalinimą pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą.
„Maisto bankas“ suvienijo savanorius.
„Maisto bankas“ suvienijo savanorius. / Organizatorių nuotr.

„Maisto bankas“ sulaukia pagalbos ir iš šalies – dalinant paramą fondui talkina savanoriai iš bendrovės „City Service“.

Trečiadienį, pirmąją dalinimo dieną, paketai su maisto produktais dviejuose „Maisto banko“ dalinimo punktuose įteikti daugiau nei 800 vargstančiųjų. Iš viso iki birželio 4 dienos paramą maistu ketinama suteikti 3,5 tūkst. klaipėdiečių.

„Vilniuje ir Panevėžyje jau metus draugaujame su „Maisto banku“, šiemet prisidėjome prie fondo plėtros į Klaipėdą. Į labdaringą veiklą tiesiogiai įsitraukia ir vis daugiau mūsų darbuotojų. Jau anksčiau darbuotojai padėjo fondui pristatyti paramą į vargstančiųjų namus, o neseniai visoje Lietuvoje vykusioje maisto produktų rinkimo akcijoje prekybos centruose dalyvavo net 50 savanorių. Į labdaringą veiklą įsitraukę darbuotojai pasakojo, kad juos nustebino aukojančių žmonių gerumas, sugraudino paramą gaunančių gyventojų dėkingumas. Nenuostabu, kad pasitaikius dar vienai progai, darbuotojai vėl noriai prisideda prie gerumo ir atjautos misijos“, - sakė „City Service“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys.
 
Anot „Maisto banko“ Klaipėdos biuro vadovės Loretos Danupienės, paramą gaunančių žmonių ratas Klaipėdoje nuolat plečiasi, todėl savanorių pagalba dalinant maistą labai reikalinga. „Balandžio mėnesį, kuomet Klaipėdoje pirmą kartą dalinome maistą pagal šią programą, parama pasiekė 2,5 tūkst. uostamiesčio gyventojų. Šiandien šis skaičius – jau 1 tūkst. didesnis“, - teigė L. Danupienė.

Apie 7 kilogramus sveriantį maisto paketą vienam žmogui sudaro: miltai, miltų mišiniai, makaronai, sausainiai, trijų grūdų košė, sausi pusryčiai, sutirštintas pienas, ryžiai, cukrus. Iš viso pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą klaipėdiečius pasieks 24,5 tūkst. kilogramų maisto.

Parama maistu teikiama žmonėms, kurių pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Valstybės remiamų pajamų. Tokios šeimos arba vieniši žmonės, norintys gauti „Maisto banko“ paramą, turėtų įteikti prašymą seniūnijų socialinės paramos darbuotojams.

Paramos maistu programa šiuo metu vykdoma ne tik Klaipėdoje. Gegužę parama per „Maisto banką“ taip pat pasieks 28,7 tūkst. sunkiai besiverčiančių vilniečių ir 12,2 tūkst. Panevėžio gyventojų. Planuojama, kad iš viso Lietuvoje paramą gaus 44,4 tūkst. skurstančiųjų, jiems bus išdalinta virš 230 tūkst. kilogramų maisto. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius