Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 24

Maltiečiai kviečia į piligriminę kelionę į Lurdą

Maltiečiai kviečia keliauti kartu į piligriminę kelionę į Lurdą – populiariausią krikščioniško pasaulio piligrimystės vietą, garsėjančią stebuklingais išgijimais.
Piligriminė maltiečių kelionė į Lurdą
Piligriminė maltiečių kelionė į Lurdą

Apie pirmuosius stebuklingus išgijimus Lurde buvo pranešta dar 1862 metais, tačiau 1866 metais, nutiesus geležinkelį, į buvusi nuošalų Prancūzijos miestelį plūstelėjo didžiulis piligrimų srautas. Nuo 1860 metų Lurdą aplankė daugiau kaip 200 mln. piligrimų iš viso pasaulio.

Sergantys ir neįgalūs piligrimai vyksta į Lurdą išsimaudyti jo voniose, į kurias vanduo trykšta iš Bernadetės šaltinio, prie kurio Mirabelle Grotoje, kaip tikima, apsireiškė Švč. Mergelė Marija.

Nors speciali Lurdo komisija, tirianti stebuklingus išgijimus Lurde, oficialiai paskelbė apie 67–is niekuo nepaaiškinamus nepagydomų ligų išgijimus, tačiau kasmet apie savo neįtikėtiną išgijimą šiame Prancūzijos mieste praneša vidutiniškai daugiau kaip 40 žmonių.

Paskutinis garsiai visame pasaulyje nuskambėjęs stebuklingo išgijimo atvejis Lurde buvo kurčios nuo gimimo 6 metų italų mergaitės klausos atgavimas. Daugiau apie tai galite paskaityti ČIA.

„Šiais metais vėl rengiame piligriminę kelioną tiek autobusu, tiek lėktuvu, – pasakoja maltiečių piligriminės kelionės organizatorius Edvinas Regelskis. – Sulaukėme nemažai prašymų vėl surengti kelionę autobusu, nes ji yra labai turininga ir įdomi.

Dalyvausime ne tik tradicinių Maltos ordino dienų Lurde renginiuose pirmąjį gegužės savaitgalį, tačiau ir nuostabiose Lurdo Švč. Sakramento ir Žvakių procesijose, piligrimams sudarysime galimybę išsimaudyti stebuklingais išgijimais garsėjančiose Lurdo voniose, melsimės Šv. Mišiose lietuviškai prie Mirabelle grotos, aplankysime visas įdomiausias šio garsiausio pasaulyje krikščioniškos piligrimystės miesto vietas.“

Maltiečiai į Lurdą kartu su piligrimų grupe autobusu paprastai vežasi 6 neįgaliuosius vežimėliuose ir 6 lengvesnio neįgalumo žmones. Aukos neįgaliųjų piligriminei kelionei į Lurdą paremti renkamos specialioje maltiečių akcijoje „Lurdo žvakės“. Įsigyjantys pašventintą žvakę savo auka ne tik paremia neįgaliųjų kelionę, tačiau ir gali ant specialaus lapelio užrašyti savo intencijas, maldas, palinkėjimus, kurie po to vežami į Lurdą prie Mirabelle grotos.

Piligriminė maltiečių kelionė autobusu prasidės gegužės 2 d., kelionė lėktuvu į Londoną ir Lurdą – gegužės 4 d.

Daugiau informacijos apie kelionės maršrutą ir sąlygas rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius