Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Mamos atvyksta į „Teatrų pavasarį“

Pernai Lietuvos teatrų pavasaryje Kaune „Idioteatro“ spektaklis „Duetai“ pelnė publikos simpatijų prizą, o jame vaidinanti Viktorija Kuodytė buvo išrinkta geriausia festivalio aktore. Šiemet Vilniuje įsikūręs teatras į laikinąją sostinę atveža savo naujausią darbą – komediją „Ša, kalba mamos!“, statytą kartu su „Keistuolių“ teatru.
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / D.Matvejevo nuotr.

Šeštadienį, balandžio 17 dieną, Kauno publikai rodomos komedijos pjesė gimė Kanadoje prieš beveik du dešimtmečius, bet kaip pastebėjo spektaklyje apsilankiusi žurnalistė ir dviejų vaikų mama Beata Nicholson, kuo puikiausiai atitinka šiandienos Lietuvos mamų aktualijas.

Po premjeros Vankuveryje per tenykštį teatrų festivalį 1993 metų rudenį, pjesės „Ša, kalba mamos!“ tekstas dar ilgokai nebuvo išleistas, nes šešios komedijos autorės visas savo ir savo kolegių istorijas scenoje nesunkiai atkurdavo tiesiog iš atminties. Jos pasakojo, kad visos spektaklyje naudojamos istorijos gimė šeštadienio rytais, kai buvusios profesionalios aktorės ir dar visai „žalios“ mamos susitikdavo išgerti kavos, paplepėti ir pasidalinti motinystės džiaugsmais bei rūpesčiais. Visos jos gyveno ir jautėsi panašiai, todėl šnekos liete liejosi. Šešių mamyčių susitikimai tapo tradicija. Ir galiausiai jos visos sutarė, kad bent dalį emocijų – nuo kone isteriško juoko iki sunkiai tramdomų ašarų – reikėtų perkelti į teatro sceną.

Iki pastatymo Lietuvoje, komedija „Ša, kalba mamos!“ jau buvo peržengusi Kanados sienas. Iki šiol ją jau matė daugiau nei dešimties pasaulio šalių mamos, nuo Jungtinės Karalystės iki Australijos. Lietuvoje komedijos mamas įkūnija profesionalios aktorės bei mamos Gabija Ryškuvienė, Redita Dominaitytė, Aldona Vilutytė, Lina Budzeikaitė, Saulė Degutytė bei Kristina Mauruševičiūtė. Aktorių tiesos apie motinystę seansams „diriguoja“ ilgametis „Keistuolių“ teatro režisierius Aidas Giniotis ir jo kolege iš to paties teatro Joana Čižauskaitė.

Komedijos „Ša, kalba mamos!“ pasirodymas Lietuvos teatrų pavasaryje vyks balandžio 17 dieną, 18 val., „Girstučio“ kultūros rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius