-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 06

Mantas Adomėnas apie homoseksualų partnerystę: nebūčiau prieš

Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narys Mantas Adomėnas „Žinių radijui“ sakė nesantis homofobiškų pažiūrių, tačiau šeimos institucijos privilegijų nesutiktų perkelti homoseksualioms poroms. Visgi jis nėra nusistatęs prieš partnerystės įteisinimą.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nesu homofobiškų pažiūrų, bet manau, kad šeima yra tokia institucija, kuri gavo privilegijas iš visuomenės nuo neatmenamų laikų dėl labai specifinio tikslo: dėl to, kad ji kuria ir ugdo naujus piliečius. Tas privilegijas perkelti homoseksualioms poroms neatitinka istorinės šeimos atsiradimo logikos“, - laidoje „Greiti pietūs“ sakė M. Adomėnas.

Tad jis pasisako prieš tai, kad homoseksualų sąjunga būtų įvardijama kaip šeima. Partnerystė, kita vertus, M. Adomėnui, kelia kitas asociacijas:

Sakyčiau, kad tas teises, kurios yra įtvirtinamos suteikiant partnerystę, reikia įtvirtinti ir Lietuvoje

„Partnerystė yra toks keistas darinys – man ji yra tarsi tokia šeima „light“ (iš angl. – lengva), tokia praskiesta šeima. Sakyčiau, kad tas teises, kurios yra įtvirtinamos suteikiant partnerystę, reikia įtvirtinti ir Lietuvoje“, - kalbėjo jis.

Pasak M. Adomėno, būtų logiška, kad žmonės, daug metų gyvenantys kartu, turėtų teisę gauti paveldėjimą, sužinoti vienas apie kito medicininę būklę ir t.t., ką dabar gali padaryti tik šeimos nariai.

„Tos teisės, kurios kyla iš to ilgo gyvenimo kartu, kokie tie santykiai bebūtų, čia galima nebūtinai kalbėti apie homoseksualias poras, pavyzdžiui, dvi ponios kompanionės irgi galėtų turėti teisę viena kita labiau rūpintis negu dabartiniai įstatymai leidžia, ir jas reikia įteisinti. Nebūtinai tai vadinti partneryste, bet tai, kas žmonėms trukdo gyventi, kas nepretenduoja į žmogaus centrą ir privilegijas, kurios yra specifinės šeimai, reikia suteikti kitais įstatymais“, - kalbėjo politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius