Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 27

Maratonas suvienys dviračių aistruolius

„Bus proga pripūsti dviračio ratus“, – juokėsi Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, gavęs pirmąjį vardinį kvietimą dalyvauti rudenį uostamiestyje vyksiančiame pirmajame Lietuvos dviračių maratone.
Uostamiesčio merui T.Vaitkus (d.) įteikė asmeninį kvietimą dalyvauti maratone. R.Taraškevičiui skirtas numeris 0001.
Uostamiesčio merui T.Vaitkus (d.) įteikė asmeninį kvietimą dalyvauti maratone. R.Taraškevičiui skirtas numeris 0001. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kvietimą dalyvauti šiame renginyje merui įteikė geriausiai pasaulyje Kazachstano „Astanos“ komandai šiuo metu atstovaujantis klaipėdietis dviratininkas Tomas Vaitkus. Šiuo maratonu dviratininkas teigė norintis paskatinti dar daugiau miestiečių sėsti ant ekologiškos transporto priemonės, aktyvinti dviračių sportą.

„Klaipėdoje tikrai daug dviračių takelių, susisiekimas jais patogus. Būtų smagu, jei šiuo sportu dar labiau susidomėtų ir vaikai, ir suaugusieji“, – sakė T.Vaitkus. Šiuo metu dviratininkas ruošiasi prestižinėms „Tour de France“ lenktynėms. Į Klaipėdą trumpam grįžęs sportininkas vakar išskrido į JAV. Gimtajame mieste jis gydėsi alkūnės traumą. „Prieš porą mėnesių susilaužiau alkūnę, sugijo. Pirmosiose lenktynėse vėl kritau ir vėl susilaužiau tą pačią alkūnę“, – nemalonumus prisiminė dviratininkas.

Maratonas – rudenį

Pirmąjį Lietuvoje dviračių maratoną norima surengti rugsėjo 26-ąją. Anot organizatorių, kaip tik nuo rugsėjo 22 dienos Europoje skelbiama Judrioji savaitė, Diena be automobilio, tad uostamiestis galėtų šią progą pažymėti puikiu renginiu.

Klaipėdoje tikrai daug dviračių takelių, susisiekimas jais patogus. Būtų smagu, jei šiuo sportu dar labiau susidomėtų ir vaikai, ir suaugusieji.

Anot vieno iš jo organizatorių, buvusio profesionalaus dviratininko Artūro Trumpausko, tokie maratonai vyksta daugelyje pasaulio šalių. Sumanytojų teigimu, toks renginys būtų tarsi vis gausėjančios dviratininkų bendruomenės suvienijimas. Organizatoriai teigė į šį maratoną norintys pakviesti vaikus, mamas ir tėčius, garbaus amžiaus žmones iš visos Lietuvos. „Visi sėstų ant dviračių ir nelenktyniaudami pravažiuotų per miestą“, – sakė vienas iš organizatorių Vaclovas Gedvilas. Nenorėjęs išduoti visų paslapčių jis užsiminė, kad T.Vaitkus į maratoną ketina pakviesti pasaulyje garsių dviratininkų.

Gyrė iniciatyvą

Renginio globėju paprašytas būti meras džiaugėsi gražia iniciatyva ir teigė, kad ši žinia darbo dienos popietę pataisė subjurusią nuotaiką. „Pasirodo darbai, pradėti prieš 5-6 metus, kai taryboje patvirtinome dviračių plėtros planą nenuėjo perniek. Per pastaruosius metus į dviračių takus iš įvairių finansavimo šaltinių investavome per 10 mln. Lt. Yra gana gerų atkarpų, yra ir tokių, kurios ne itin sutvarkytos, gauname kritikos. Tai, kad pasirinkote Klaipėdą, man didžiulis paskatinimas“, – sakė meras.

R.Taraškevičius prisiminė, kad prieš maždaug šešerius metus T.Vaitkus po sėkmingų varžybų jam padovanojo marškinėlius. „Būtų gražu, jei galėčiau pasinaudoti dovana, bet, ko gero, netilpčiau į juos, reikės persiūti“, – juokėsi meras. Miesto vadovas teigė gana retai sėdantis ant dviračio, tam tiesiog pristinga laiko. Jis juokavo, kad iki rudens turi dar daug laiko ir jau galės pradėti treniruotes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius