Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 27

Masiulis apskųstas dėl sustabdytos „flyLAL“ veiklos

Penktadienį dėl susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio veiksmų, susijusių su „flyLAL“ veikla, į Lietuvos generalinę prokuratūrą kreipėsi vienuolika Seimo narių.
Eligijus Masiulis – susisiekimo ministras
Eligijus Masiulis – susisiekimo ministras / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Kaip praneša LNK žinios, gautas prašymas yra pridėtas prie šiuo metu vykdomo tyrimo dėl galimai neskaidrios „flyLAL“ veiklos.

Prašymas perduotas prokurorų tyrimų grupei. Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas sausio 30 d. dėl „flyLAL“ galimai nusikalstamų veiklų, numatytų baudžiamajame kodekse: skolininkų nesąžiningumas, nusikalstamas bankrotas, piktnaudžiavimas, tarnybos pareigų neatlikimas.

Parlamentarai paprašė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Susisiekimo ministerijos sprendimo sustabdyti „flyLAL-Lithuanian Airlines“ veiklos licenciją.

Seimo nariai be E.Masiulio į kaltinamųjų sąrašą įtraukė Civilinės aviacijos administracijos vadovus. Šių dviejų institucijų sprendimu buvo sustabdyta „flyLAL“ veikla.

Tokį ministerijos sprendimą teismui yra apskundę ir „flyLAL“ atstovai. Seimo nariai į prokuratūrą kreipėsi sulaukę privataus asmens skundo.

Prašoma E.Masiuliui ir kitiems susijusiems asmenims pritaikyti baudžiamosios atsakomybės straipsnį dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir savo įgaliojimų viršijimo. Netekusi licencijos „flyLAL“ prarado galimybę skraidyti tarptautiniuose oro uostuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius