Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 04

Maskva sulauks lietuvių gegužės 9-osios minėjime – karo veteranų keliones apmokės Rusija

Nors Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė nežada dalyvauti gegužės 9-osios minėjime, rusai vis tiek laukia svečių iš Lietuvos – į minėjimą vykstantiems Antrojo pasaulinio karo veteranams bus apmokamos kelionės išlaidos, praneša „TV3 žinios“. Pasak politologų, vykimas į šventę yra ir Rusijos agresijos Ukrainoje pripažinimas.
Julius Deksnys
Julius Deksnys / Kadras iš TV3 Žinių

Antrojo pasaulinio karo veteranas, Lietuvoje gyvenančių Antrojo pasaulinio karo dalyvių, kovojusių antihitlerinės koalicijos pusėje, organizacijos vadovas 87 m. Julius Deksnys jau ketvirtadienio naktį su dviem draugais išvyks į Maskvą minėti pergalės prieš nacistinę Vokietiją dienos. Ten dalyvaus kariniame parade, o vėliau – priėmime pas Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Dalyvavimas parade Maskvoje yra ne tik pergalės kare šventimas, bet ir Putino režimo ir dabartinės agresijos Ukrainoje pripažinimas.

„V.Putinas yra mūsų kaimynės prezidentas ir, mūsų numone, visus kaimynus reikia gerbti. Su visais reikia gyventi kiek galima taikiai“, – „TV3 Žinioms“ sakė J.Deksnys. Jis vykdamas į paradą užsidės ir Georgijaus juostelę, kuria puošiasi ukrainiečius žudantys prorusiški separatistai.

Iš viso Rusija sako ketinanti iš Lietuvos sulaukti maždaug 100 veteranų.

Perspėjantys dėl V.Putino Rusijos keliamos grėsmės tvirtina, kad dalyvavimas parade Maskvoje yra ne tik pergalės kare šventimas, bet ir Putino režimo ir dabartinės agresijos Ukrainoje pripažinimas.

Rusijos kariuomenė 1945 m. nugalėjo nacistinę Vokietiją ir okupavo kitas Europos šalis – tarp jų ir Lietuvą – ir išžudė šimtus tūkstančių nekaltų žmonių.

„Nežinau ar žmonės supranta, kad papuola į tą informacinio karo kontekstą, kurį vykdo Kremlius ir jų nuvykimas jau nėra susijęs su buvusio karo paminėjimu, bet ir su ta politika, kurią vykdo V.Putinas“, – sakė Seimo narė konservatorė Rasa Juknevičienė.

Rusijos oro skrydžių bendrovė „Aeroflot“ nuo sekmadienio Antrojo pasaulinio karo veteranus bei juos lydinčius asmenis tai pat nemokamai skraidins vienu maršrutu pirmyn ir atgal buvusiose Sovietų Sąjungos, Rytų bloko šalyse ir Austrijoje.

Papratai nemokamomis „Aeroflot“ kelionėmis pasinaudoja apie 3 tūkst. buvusių veteranų iš įvairių buvusių Sovietų Sajungos šalių. Tokios lengvatos veteranams taikomos ne pirmus metus. Kasmet jų atvyksta vis mažiau, o vidutinis amžius dabar siekia 80 – 90 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius