Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 02

Maskvoje nušautas verslininkas Š.Kalmanovičius (atnaujinta 21.45 val.)

Maskvos centre nušautas Rusijos verslininkas Šabtajus Kalmanovičius, praneša naujienų portalas Newsru.com.
Š.Kalmanovičius prabangiame biure, Maskvoje
Š.Kalmanovičius / Žilvino Pekarsko nuotr.

Pranešama, jog incidentas įvyko pirmadienio pavakarę, apie 16 val. 40 min. vietos (15 val. 40 min. Lietuvos) laiku. Žudikai apšaudė Š.Kalmanovičiaus automobilį ir pasišalino. Į automobilį buvo paleista daugiau nei 20 šūvių. Smarkiai sužeistas buvęs „Žalgirio“ krepšinio klubo savininkas mirė iškart, dar vienas žmogus, buvęs automobilyje, sužeistas.

Š.Kalmanovičius – buvęs prekybos tinklo „Tišinka“ generalinis direktorius. Tai pat buvo moterų krepšinio klubo „Spartakas“ savininkas.

Pirmadienio vakarą įvykio vietoje dirbo tyrėjai, pradėtas ikiteisminis tyrimas. 

„Viena versijų, kurios tiriamos atliekant ikiteisminį tyrimą, yra jo vadovavimas krepšinio klubui. Ši versija tikrinama su kitomis“, – agentūrai „RIA Novosti“ sakė Maskvos prokuratūros atstovas Anatolijus Bagmetas.

Moterų krepšinio klubas „Spartak“ pastaruosius trejus metus laimėjo Eurolygą.

Nuotraukas ir video iš įvykio vietos galite pamatyti čia.

Papildyta 17.46 val.: 62 metų Š.Kalmanovičius važiavo automobiliu „Mercedes S-500“, sėdėjo keleivio pusėje, užpuolimo metu jis buvo automobilyje, rašo Lifenews.ru.

Išpuolis įvykdytas pačiame Maskvos centre. Š.Kalmanovičius važiavo iš biuro Presnės rajone, apšaudymas įvykdytas Novodevičjės gatvėje. Nusikaltėliai sidabro spalvos automobiliu „Lada Priora“ prisigretino prie „Mercedes“, o prie šviesoforo užsidegus raudonam signalui ištuštino visą automato apkabą į Š.Kalmanovičių ir paspruko. Per apšaudymą sužeistas verslininko vairuotojas 32 metų Piotras Tumanovas. Medikų teigimu, sužeidimai nėra mirtini.

Įvykio vietoje dirba medikai, policija, prokuratūros tyrėjai. Maskvoje įgyvendinamas planas „Sulaikymas“, pareigūnai ieško nusikaltėlių automobilio.

Papildyta 18.10 val. Newsru.com praneša, kad Š.fon Kalmanovičiaus nužudymas gali būti sietinas su Rusijos mafijos autoriteto Viačeslavo Ivankovo-Japončiko nužudymu. Japončikas nužudytas prieš kelis mėnesius Maskvoje.

Papildyta 18.30 val. Teisėsaugos atstovai praneša, kad žmogžudystė, jų nuomone, buvo gerai suplanuota profesionalų. Ekspertų nuomone, nusikaltėliai iš anksto buvo išstudijavę Š.Kalmanovičiaus kelionės maršrutą.

Liudininkų teigimu, Š.Kalmanovičius neturėjo jokių galimybių išgyventi. Sunkiai sužeistas jo vairuotojas dar bandė nuvairuoti automobilį į atokesnę vietą (kita versija, kad jis bandė vytis užpuolikus), tačiau nesuvaldė transporto priemonės ir įsirėžė į medį.

Papildyta 19.10 val. Pasak Maskvos teisėtvarkos atstovų, kalbėjusių kanalui NTV, į Š.Kalmanovičių šaudyta dviem ginklais. Vienas iš jų – 9 mm kalibro, o kitas, ko gero, 7,62 mm. Kol kas realiausia versija, kad į Kalmanovičių pasikėsinta dėl sporto reikalų.

Papildyta 19.35 val. Liudininkų teigimu, užpuolikų automobilis buvo be numerių. Į Š.Kalmanovičių paleista ne mažiau kaip viena Kalašnikovo automato apkaba – beveik 30 kulkų. Jau šį vakarą bus apklausti verslininko artimieji, aiškinamasi, ar Š.Kalmanovičius pastaruoju metu sulaukdavo grasinimų.

Papildyta 20.20 val. Įvykio vieta iki šiol apsupta policijos. Užpuolikų pavyti ir rasti nepavyko. Sklifosovskio medicinos institute didelės apsaugos pajėgos saugo sunkiai sužeistą vairuotoją. Laukiama, kol šis 32 metų vyras atsigaus ir paaiškins įvykio aplinkybes.

Papildyta 21.45 val. Tyrėjų darbą apsunkina sudėtingos įvykio aplinkybės. Pranešama, kad užpuolimo metu automobiliai judėjo. Tikslią apšaudymo vietą sunku nustatyti ir dėl to, kad sužeistas vairuotojas dar bandė vytis užpuolikus, kol, nusilpęs nesuvaldė automobilio ir atsirėmė į medį. Preliminariais duomenimis, į Š.Kalmanovičių buvo šaudoma iš dviejų skirtingų vietų, pranešė ITAR-TASS.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius