Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 30

Mažieji vilniečiai žais sugriuvusiose aikštelėse?

Bendrovė „Urbico“ piktinasi, kad Vilniaus miesto savivaldybė nutraukė su ja vaikų žaidimų aikštelių priežiūros sutartį, ir žada dėl to kreiptis į teismą. Sostinės valdžia kaltina įmonę nevykdžius sutarties.
Moderni vaikų žaidimų aikštelė
Moderni vaikų žaidimų aikštelė / „Lietuvos ryto TV“ nuotr.

Bendrovė prieš keletą metų mieste pastatė ir eksploatavo daugiau nei 300 naujų vaikų žaidimo aikštelių, kurios buvo įrengtos daugiabučių namų kiemuose bei viešose vietose.

Anot „Urbico“, sutartis nutraukta dėl formalios priežasties – bendrovė „Urbico“ nepateikė sutarties savivaldybei vykdymo garantijos. Įmonės direktorius Kęstutis Šimėnas įsitikinęs, kad miesto valdžios veiksmai yra neteisėti, o jų tikslas – sužlugdyti bendrovę.

„Savivaldybė už aikštelių priežiūrą „Urbico“ yra įsiskolinusi daugiau kaip 1,5 mln. litų, šiais metais už priežiūrą mes negavome nė cento. Joks bankas, matydamas, kad savivaldybė piktavališkai nemoka už paslaugas, nesuteikė mums garantinio rašto. Tačiau mes sutartį vykdėme“,  – tvirtino direktorius.

Vilniaus miesto mero pavaduotojas Vidmantas Martikonis atrėmė, kad „Urbico“ nevykdė sutartyje nurodytų įsipareigojimų, bet kas mėnesį už aikštelių priežiūrą iš savivaldybės gaudavo 160–170 tūkst. litų.

„Jeigu skaičiuotume, kad visi darbai atliekami, gal irgi išeitų panaši suma, – apie „Urbico“ minimą 1,5 mln. litų savivaldybės skolą kalbėjo vicemeras. – Bet iš tikrųjų ten jokie darbai nebuvo daromi, todėl mes manome, kad už vaikų aikšteles mes neskolingi. Man atrodo, kad atsiskaitymo už  vadinamąjį darbą peripetijas nagrinės teismai ar panašios institucijos.“

„Urbico“ taip pat pranešė skųsianti teismui savivaldybės sprendimą nutraukti sutartį. Esą miestas už visas paslaugas skolingas bendrovei daugiau nei 10 mln. litų. Dėl lėšų stygiaus smarkiai sutriko „Urbico“ veikla. Taip pat įmonė teigia, kad savivaldybės vadovai ne kartą yra užsiminę, esą  bendrovė šių skolų neatgaus ir bus priversta pasitraukti iš miesto priežiūros rinkos, kurią šiuo metu neva aktyviai perdalija naujoji sostinės valdžia.

V.Martikonio teigimu, savivaldybė šių teismų nebijo. „Jau jeigu įmonė kreipėsi į žiniasklaidą, o ne į teisėsaugos institucijas, tai turbūt galima daryti išvadą, kad ji neteisi, nes su „Urbico“ sudaryta sutartis akivaizdžiai buvo nereikalaujanti per daug atsakomybės“, – kalbėjo vicemeras.

Esą pagal sutartį bendrovė vaikų žaidimo aikšteles turėjo nuolat prižiūrėti  – kas mėnesį kiekvieną aplankyti ir remontuoti.  „O jie, jei ir remontuodavo, papildomai siųsdavo sąskaitas. Didžioji dalis apskritai netvarkyta, neatlikti visokie smulkūs darbai“, – vardijo mero pavaduotojas.

Naujo konkurso vaikų žaidimų aikštelių priežiūrai savivaldybė skelbti nežada – esą susitvarkys pati. „Tos paslaugos bus atsisakyta, nes priežiūrą galima atlikti savo jėgomis ir mažiausiai 10 kartų mažesnėmis sąnaudomis", – skaičiavo V.Martikonis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius