Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 11

Meiželytei tik pagrūmojo

Seimo etikos sargai vėl grįžo prie Tautos prisikėlimo partijos frakcijos narės Donaldos Meiželytės-Svilienės elgesio. Tačiau ją tik pabarė už be pateisinamos priežasties praleistą posėdį ir rekomendavo daugiau taip nedaryti.
Donalda Meiželytė
Seimo dainininkė D.Meiželytė / „Scanpix“ nuotr.

Naujienų portalas 15min.lt primena, jog D.Meiželytė, pažeisdama Seimo statutą, gruodžio 22 dieną praleido Seimo posėdį ir už pinigus koncertavo privačiame vakarėlyje. D.Meiželytė dėl savo poelgio atsiprašė ir patikino, jog daugiau taip nebeatsitiks.

Komisija nedrausmingos seimūnės elgesį svarstė jau praėjusį posėdį, tačiau tąsyk sprendimo nepriėmė. 

Į nesibaigiančius ginčus komisija klimpo ir šįkart. Ilgai aiškinosi, ar tai pažeidimas, ar komisija turi tik rekomenduoti Seimo narei daugiau posėdžių be pateisinamos priežasties nebepraleisti. Komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas žadėjo „įvesti diktatūrą“ ir gąsdino, jog „galima išeiti iš proto“, tačiau tai ginčų nesustabdė.

Pagaliau iš visų pasiūlymų buvo pasirinkta pati švelniausia formuluotė, rekomenduojanti D.Meiželytei daugiau taip nedaryti. Po posėdžio valdančiosios daugumos seimūnai kalbėjo, jog darbo sutarties ji neturėjo, tad esą darbo santykių su kitais darbdaviais nebuvo. Todėl esą Seimo statutas pažeistas tik dėl praleisto posėdžio. 

Tuo tarpu A.Salamakinas teigė buvęs griežtesnės formuluotės šalininkas. Tačiau dauguma balsavo kitaip.

„Darbietis“ Mečislovas Zasčiurinskas po posėdžio teigė, kad priimdama tokį sprendimą komisija tarsi suteikė kitiems Seimo nariams teisę  ne posėdžių metu užsiimti pašaliniais darbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius