-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 08 06

Vilniaus meras nuobaudos išvengė

Vilniaus meras Vilius Navickas išvengė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Priežiūros komiteto nuobaudos. Ši jam grėsė, nes meras birželio pabaigoje balsavo už Vilniaus šilumos ūkio nuomos sutarties pratęsimą su Prancūzijos koncernu „Dalkia“, nors partijos prezidiumas rekomendavo sprendimo nepalaikyti.
Nepaisant to, kad nepaisė partijos prezidiumo nutarimo, V.Navickas nuobaudos išvengė.
Nors nepaisė partijos prezidiumo nutarimo, V.Navickas nuobaudos išvengė. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šilumos ūkio nuomos sutartis nebuvo pratęsta, tačiau TS-LKD partijos vadovai teigė, kad toks mero elgesys turėtų būti svarstomas, nes jis ir keli jo kolegos nevykdė įpareigojamojo partijos prezidiumo nutarimo.

Vis dėlto Priežiūros komitetas nuobaudos merui neskyrė. Anot komiteto pirmininko Alfonso Andriuškevičiaus, Vilniaus miesto tarybos TS-LKD frakcija nusprendė, kad jos nariai gali apsispręsti ir balsuoti laisvai. „Nubausti visų, balsavusių už šį sprendimą, kaip ir negalime, nes jie gali parodyti mums frakcijos protokolą, kuriame parašyta, kad balsuoti visi galėjo laisvai. Todėl ketinu surašyti raštą, kuriame paminėsime šį ir kitus panašius atvejus ir dar kartą priminsime visiems partijos nariams, kad aukštesnių struktūrų nutarimai yra privalomi visiems partijos nariams, jų nedera svarstyti ar keisti“, – sakė A.Andriuškevičius.

Priežiūros komiteto vadovas neslėpė netoleruojantis tokių partijos narių veiksmų. „Manau, kad artimiausiame partijos suvažiavime siūlysime sugriežtinti nuostatus, kuriuose būtų įtvirtinta, jog partijai priklausantys žmonės, eidami bet kokias pareigas, privalo dirbti kaip viena komanda. O jeigu Priežiūros komitetas užfiksuoja ne komandinio žaidimo atvejų, tai tokiems partijos nariams eiti su partijos vėliava bus sudėtinga“, – savo pasiūlymus išdėstė A.Andriuškevičius.

Artimiausias TS-LKD suvažiavimas turėtų vykti šių metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius