Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15

Seimo komisija už nekorektišką merginimąsi žaliaakei pabarė Saulių Stomą

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė, kad parlamentaras Saulius Stoma nesulaužė Seimo nario priesaikos, bet pažeidė politiko elgesio kodekse įtvirtiną padorumo ir pavyzdingumo principą, kai mergindamasis žaliaakei Rūtai išprovokuotas kalbėjo apie galimybę tapti jo padėjėja bei nepagarbiai atsiliepė apie savo kolegas.
Saulius Stoma
Saulius Stoma / LNK nuotr.

Tokį sprendimą komisija priėmė bendru sutarimu. Komisijai teko balsuoti dėl nuostatos, kad tokiu elgesiu parlamentaras galimai siekė asmeninės naudos ir sulaužė priesaiką.

Kad toks įvertinimas yra nebūtinas pasisakė penki komisijos nariai ir ji buvo išbraukta iš komisijos sprendimo.

„Tame pokalbyje jis kalbėjo apie tai, kaip jis gerai gyvens naudodamasis Seimo nario mandatu“, – už griežtesnę nuobaudą pasisakė komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Anksčiau jis kalbėjo apie tai, kad S.Stomai dėl istorijos su žaliaake gali grėsti net apkalta, tačiau komisija nubalsavo, kad S.Stoma priesaikos nesulaužė.

„Bijau, kad apskritai S.Stoma tada jokiais principais nesivadovavo, o tuo metu jo protas apskritai neveikė. Veikė instinktai, tie vyriškieji instinktai ir hormonai. Aš bijau, kad jis net truputėlį buvo nepakaltinamas, jis buvo merginimosi būsenoje kaip patinas džiunglėse. Ten nebuvo protingo žmogaus amplua“, – aiškino, kodėl tokios nuostatos nereikia, komisijos narė Rūta Rutkelytė.

S.Stoma tokius R.Rutkelytės vertinimus priima kaip politinę kovą dėl Seimo nario mandato K.Glaveckui rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Čia yra interesų konfliktas, nes jos vyras Kęstutis Glaveckas Dainavos apygardoje konkuruoja su manimi. Dirbdami su rinkėjais mes ten susiduriame ir esame konkurentai. Jei R.Rutkelytė atėjo į posėdį sirgdama, kad tik dalyvautų svarstant mane, tai yra jos teisė“, – kalbėjo S.Stoma.

Primename, kad parlamento Etikos ir procedūrų komisijos akiratyje S.Stoma atsidūrė pramoginei televizijos laidai parodžius slapta filmuotą medžiagą, iš kurios galima suprasti, jog jaunai merginai, su kuria susipažino internete, Seimo narys kalbėjo apie darbą Seime, pasakojo apie savo politines viltis patekti į Europos parlamentą.

„Kad europarlamentas yra „senukų prieglauda“ aš ir dabar kažką panašiai galvoju, bet ateity elgsiuosi žymiai žymiai santūriau“, – sakė S.Stoma

Pats S.Stoma komisijos vertinimą laiko politiniu sprendimu ir didelės reikšmės jam neteikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius