Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 29

Mėsą „šviežino“ po prekystaliu

Panevėžio parduotuvėje higienos specialistai po prekystaliu aptiko vandenyje mirkomus pasenusius mėsos gaminius.
Dešra
Mėsos gaminiai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Mėsa Panevėžys

Šypsodamosios pardavėjos sveria dešreles, vištieną, vyniotinius, paštetus ir kitokias gėrybes, o tuo metu po prekystaliu konteineriuose mirksta daugybė vakuuminėse pakuotėse esančių mėsos gaminių. Jų galiojimo laikas pasibaigęs prieš du mėnesius. Toks pribloškiamas vaizdas higienos specialistams atsivėrė Panevėžyje veikiančioje nedidelėje parduotuvėje „Sorina“. Jos savininkai – kauniečiai.

Radome ir tokių produktų, kurių galiojimo laikas buvo pasibaigęs net prieš du mėnesius, – baisėjosi V.Krivickienė.

„Gyvenime esu daug ko mačiusi, tačiau tas vaizdas pranoko viską“, – LŽ prisipažino ilgametė Panevėžio apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto priežiūros skyriaus vedėja Violeta Krivickienė. Ji tikino vis dar negalinti atsigauti nuo šoko, patirto pamačius tris konteinerius su juose mirkstančiomis įpakuotomis gėrybėmis.

V.Krivickienė su savo pavaldiniais nustatė, kad mirkant vakuumines mėsos gaminių pakuotes norėta nuo jų nulupti etiketes, nes jose nurodytas produktų galiojimo laikas. „Radome ir tokių produktų, kurių galiojimo laikas buvo pasibaigęs net prieš du mėnesius“, – baisėjosi V.Krivickienė. Ji pasakojo, kad nė vienas higienos specialistas nedrįso praplėšti rastų produktų vakuuminės pakuotės – užteko pamatyto vaizdo. Pasišlykštėjimą sukėlusi mirkoma mėsa, kurios aptikta net 94 kilogramai, buvo nufotografuota. Infekcijos židiniu galėjusius tapti produktus pareikalauta skubiai utilizuoti.

Anot V.Krivickienės, per patikrinimą dvi parduotuvėje buvusios pardavėjos nesugebėjo paaiškinti, kas sumanė mirkyti pasenusius mėsos gaminius. Vėliau buvo gautas „Sorinos“ pardavėjos Jurgitos Banienės parašytas paaiškinimas. Jame prekybininkė teigia tikrinimo dieną šaldytuve aptikusi nemažai mėsos gaminių, kurių galiojimo laikas buvo pasibaigęs. Pardavėja aiškina, kad baimindamasi „Sorinos“ savininkų priekaištų dėl aplaidaus darbo, jų neinformavusi pati nutarė pamirkyti mėsos gaminių pakuotes, kad vėliau galėtų nuplėšti etiketes ir sėkmingai parduoti „atšviežintą“ mėsą. J.Banienė tikina, kad prieš imdamasi neleistinų veiksmų atliko organoleptinį tyrimą – paragavusi kai kurių mėsos produktų prekybininkė esą įsitikino, kad jie nesugedę.

„Kambario temperatūroje pamirkyti net švieži mėsos gaminiai tampa bakterinės taršos šaltiniu. Jų užvalgius apsinuodijimas – beveik garantuotas“, – įsitikinusi V.Krivickienė. Anot jos, tikėtina, kad bakterijomis apkrėstos mėsos neėstų net šunys. „O žmonėms kas belieka. Jie džiaugiasi nusipirkę pigesnės lenkiškos mėsos“, – ironizavo gydytoja.

Už tai, kad pirkėjams ketino įbrukti (o galbūt ir pardavė) pasenusių mėsos gaminių, „Sorinai“ bus skirta ne mažesnė kaip tūkstančio litų bauda. V.Krivickienė pabrėžė, kad prieš aštuonis mėnesius atidaryta lenkiškais mėsos produktais prekiaujanti parduotuvė higienos normas pažeidžia jau trečiąkart.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius