-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 18

„Metų gausia šeima“ tapę palangiškiai Stonkai gyvena be interneto

Sekmadienį Vilniuje vyko šeimų eisena „Mes už šeimą“ ir „Metų gausios šeimos“ apdovanojimai. Renginys prasidėjo Katedros aikštėje, grojant trankiems pučiamųjų orkestro „Trimitas“ ritmams, ir tęsėsi Lukiškių aikštėje.
Stonkų šeima
Stonkų šeima / Daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ nuotr.

Renginį vedęs žurnalistas Jonas Radzevičius pasidžiaugė, kad geras oras į šventę pritraukė tiek daug žmonių. Šventės metu vyko įvairūs koncertai – A.Noviko džiazo studijos, šokių kolektyvo „Flamenko.lt“ pasirodymai, kūrybinės dirbtuvės, šeimų piknikas, vaikai buvo kviečiami piešti ant automobilių.

Renginio dalyvius kareiviška koše vaišino daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ socialinė akcija „Svajonių karavanas“. Šios akcijos savanoriams visi norintys galėjo perduoti lapelius su savo svajonėmis, kurioms iki metų pabaigos žadama padėti išsipildyti.

Nematau jokių gausios šeimos minusų. Dabar net neįsivaizduoju, kaip galėčiau turėti mažiau seserų ar brolių. Ir pati ateityje tikrai norėčiau turėti didelę šeimą.

Svarbiausiu šventės įvykiu tapo „Metų gausios šeimos“ apdovanojimai. Penktus metus visose Baltijos šalyse tuo pačiu metu vykstančių banko „Bigbank“ inicijuojamų apdovanojimų nugalėtojais šiemet tapo Stonkų šeima iš Palangos.

„Rinkdami šių „Metų gausią šeimą“ labiausiai atsižvelgėme ne tik į tai, kiek vaikų auga šeimoje, bet ir tai, kad šeima būtų aktyvi bei rodytų pavyzdį kitoms šeimoms, skatintų auginti daugiau vaikų. Šiuos kriterijus šiemet geriausiai ir atitiko Stonkai. Džiugu, kad Palangos bendruomenė pasiūlė šią šeimą, nes gausios šeimos pačios dažnai būna kuklios“, – sakė daugiavaikių šeimų asociacijos „Mes“ vadovė Jurgita Pocienė.

„Metų gausia šeima“ tapę keturis vaikus nuo 3 iki 24 metų auginantys Stonkai pasakojo, kad kartu praleidžia daug laiko.

Mama Daiva – Palangos senosios gimnazijos dailės mokytoja, Šilko klubo įkūrėja. Tėtis Audrius – Palangos senosios gimnazijos istorijos mokytojas.

Šeima kartu ne tik namuose, bet ir darbe, be to, kartu žaidžia tenisą. Sūnūs sporto srityje turi didelių pasiekimų, vyriausioji dukra – ekonomistė. Įdomu tai, kad Stonkų šeima gyvena be interneto, o tėtis yra kilęs irgi iš gausios penkių vaikų šeimos, kurioje yra vyriausias sūnus.

Paklausta, ar pati norėtų turėti gausią šeimą, vyriausioji Stonkų duktė Viktorija sakė, kad kitokios šeimos ir neįsivaizduoja.

„Nematau jokių gausios šeimos minusų. Dabar net neįsivaizduoju, kaip galėčiau turėti mažiau seserų ar brolių. Ir pati ateityje tikrai norėčiau turėti didelę šeimą“, – sakė Viktorija.

Renginio metu taip pat buvo apdovanotos dvi kūrybiškiausios gausios šeimos – Ambrazų ir Radzevičių šeima.

Šiemet sulaukta daugiausiai paraiškų į „Metų gausios šeimos“ nominaciją per visus penkerius metus, kai organizuojami šie apdovanojimai. Paraiškos apdovanojimams atkeliavo iš Vilniaus, Palangos, Šiaulių, Kelmės rajono, Varėnos rajono, Kėdainių rajono. Rinkimuose dalyvavusios šeimos augina nuo 3 iki 12 vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius