-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 25

Michaelo Jacksono atminimui Kaune degs 3650 žvakučių (nuotraukos)

Sukanka metai, kai pasaulis neteko legendinio dainininko, popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono. Šeštadienį (birželio 26 d.) 19 val. metinėms paminėti prie „Kauno Akropolio“ vykstančio smėlio skulptūrų festivalio „Olialia Sunset Sand 2010“ metu pastatytos M.Jacksono smėlio skulptūros bus uždegta 3650 žvakučių.
M.Jacksono smėlio skulptūra
M.Jacksono smėlio skulptūra / Organizatorių nuotr.

„Tokiu būdu norime pagerbti jo atminimą ir prisijungti prie milijonų Michaelo Jacksono gerbėjų visame pasaulyje“, – sako festivalio „Olialia Sunset Sand 2010“ meno vadovas Sandis Kondratas.

Legendiniam popkaraliui skirtos smėlio skulptūros aukštis siekia 6 metrus. Festivaliui iš viso pastatyta net 15 įspūdingo dydžio smėlio skulptūrų, kurių aukštis siekia nuo 2 iki 6 metrų. Skulptūroms panaudota daugiau nei 500 tonų specialaus smėlio, atgabento iš Rizgonių karjero, esančio Jonavos rajone.

Smėlio skulptūrų parke lankytojai gali pamatyti ne tik Michaelo Jacksono skulptūrą, bet ir Kauno „Žalgirio“ prezidentą Arvydą Sabonį, „Formulės–1“ bolidą ir legendinį lenktynininką Michaelį Schumacherį, JAV Laisvės statulą, garsųjį Egipto Sfinksą, Trakų pilį, Eifelio ir Pizos bokštus, animacinio filmo „Šrekas“ pagrindinį herojų ir jo ištikimą draugą, dinozaurų, garsių Lietuvos ir užsienio žmonių skulptūras.

„Olialia SunSet Sand Akropolis 2010” smėlio skulptūrų parkas dirba nuo 10 iki 21 val. kasdien iki rugsėjo mėnesio.

Festivalyje „Olialia SunSet Sand Akropolis 2010“ dalyvauja dešimt pasaulinio garso smėlio skulptorių iš JAV, Japonijos, Didžiosios Britanijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, Airijos ir Lietuvos. Tokio lygio smėlio skulptūrų specialistai į Lietuvą atvyko pirmą kartą: JAV vieno iš didžiausių smėlio skulptorių konkurso „Virginia Beach“ nugalėtoja Eva Suzuko –McGrew, Kinijos smėlio skulptūrų festivalio, kurio pagrindinė tema buvo Pekino olimpinės žaidynės, pirmosios vietos laimėtojas Sandis Kondratas, tarptautinių festivalių nugalėtojas Jukka Lakela iš Suomijos, garsūs Didžiosios Britanijos smėlio skulptoriai Zara Gaze ir Christopher Squier, taip pat jų kolegos iš Lietuvos Donatas Mockus ir Liutautas Greižė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius