Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 11

Vilnių papuoš moksleivių pasodinti medeliai

Vilniaus moksleiviai iki spalio pabaigos prie savo mokyklų ketina pasodinti per 500 jaunų medelių. Daugiausia tai bus pušys, ąžuolai, beržai, klevai ir liepos.
Anot I.Smirnovienės, sodinti medžius panoro kas šešta sostinės mokykla.
Anot I.Smirnovienės, sodinti medžius panoro kas šešta sostinės mokykla. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Medis

Visuotinę medelių sodinimo akciją organizuojančio „Iniciatyvų fondo“ programų koordinatorė Inga Smirnovienė teigė, kad susidomėjimas išties didelis – projektu patiems išsirinkti ir pasodinti medelius susidomėjo beveik kas šešta Vilniaus mokykla.

Dovanos ir medelius, ir kastuvus

„Iniciatyvų fondas“ mokyklas aprūpins ne tik medeliais, bet ir visomis priemonėmis, reikalingomis jų sodinimui – kuoleliais, kastuvais, pirštinėmis. Anot I.Smirnovienės, dėl laiko, kada ir kokius medžius sodinti geriausia, buvo tariamasi su Vilniaus miškų urėdija, o dėl vietų, kur medeliai augs, – su Vilniaus miesto savivaldybe.

„Tarėmės su Vilniaus savivaldybe, ar tokiai akcijai nereikėtų parengti projekto, tačiau paaiškėjo, kad jokių projektų nereikia, kadangi medelius sodinsime ne bet kur, o tik mokyklų teritorijose“, – teigė I.Smirnovienė.

Anot Vilniaus savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialisto Mariaus Pabriežos, problemų dėl mieste augančių medžių kyla tuomet, kai jie pasodinami netinkamose vietose: kaimynams po langais, ant komunikacijos, elektros tinklų, šilumos trasų. „Yra nustatytos taisyklės, kad pietų pusėje medį galima sodinti už 10 metrų nuo langų, prie belangės sienos – kiek arčiau. Užaugę ne vietoje pasodinti medžiai gali trukdyti remonto darbams ar tiesiog užstoti šviesą kaimynams“, – sakė M.Pabrieža.

Pasak I.Smirnovienės, tikimasi, kad akcija moksleivius paskatins susimąstyti, kokį poveikį žmogus daro aplinkai ir jie bent taip prisidės prie savo pačių aplinkos puoselėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius