Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 27

Miesto valdžia tolimesniam Kauno pilies atkūrimui uždegė žalią šviesą

Kauno miesto taryba bendru sutarimu pritarė sprendimui organizuoti Kauno pilies atkūrimo trečiąjį etapą. Planuojama, kad šie darbai bus finansuojami ES lėšomis.
Kauno pilis
Kauno pilis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno piliavietėje yra įvykdyti pirmojo ir antrojo pilies atkūrimo etapo darbai. Po šio Kauno miesto tarybos sprendimo bus organizuojami projektavimo ir tyrinėjimo darbai, siekiant gauti paramą iš 2014-2020 m. ES finansinės perspektyvos.

Nors konkretūs architektūriniai sprendiniai bus detalizuoti rengiant techninį projektą, jau dabar sutariama, kad trečiojo pilies tvarkymo etapo metu bus atkuriamas pietvakarinis bokštas ir gynybinė siena. Dar vienas svarbus laukiantis darbas – Kauno pilies bastėjos patalpų atkūrimas.

Šiuo metu bastėjoje yra naudojama apie 50 kv. m ploto patalpų, tačiau trečiojo pilies tvarkymo etapo metu būtų galimybė atkurti dar 500 kv. m. ploto. Šiai nuomonei pritarė šią savaitę Kauno miesto savivaldybėje vykusioje diskusijoje dalyvavę visuomenės atstovai, architektai ir istorikai.

„Neseniai vykusioje diskusijoje dėl istorinės Kauno pilies ateities buvo sutarta organizuoti bendrą mokslinę konferenciją, pasikviečiant daug žymių istorikų, tarp kurių – ir specialistų iš Vokietijos, kur, tikėtina, nemažai išlikusios archyvinės medžiagos apie Kauno pilį“, – sakė A.Kupčinskas.

Pilies rekonstrukcijos projekto autorius architektas Kęstutis Mikšys tegia, kad toliau rekonstruojant Kauno pilį, daugiau autentikos, nei dabar yra, atkurti nepavyks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius