-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 10

Milijardinės vertės Ignalinos AE uždarymą vykdančiai „Nukem“ atstovauja buvusio Vokietijos eurokomisaro verslo partnerė

Milijardinės vertės Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektus įgyvendinančiai Rusijos korporacijos „Atomstrojeksport“ valdomai Vokietijos įmonei „Nukem Technologies“ derybose su Lietuva atstovauja Petra Erler, kuri yra asmeniniais ir verslo ryšiais susijusi su buvusiu Europos Komisijos vicepirmininku Gunteriu Verheugenu, pranešė dienraštis „Lietuvos rytas“.
Gunteris Verheugenas
Gunteris Verheugenas / „Scanpix“ nuotr.

Pasak dienraščio, Energetikos ministerija patvirtino, kad P.Erler kelis kartus buvo susitikusi su šią savaitę atsistatydinusiu energetikos viceministru Romu Švedu ir kitais aukštais pareigūnais.

Anot publikacijos, konsultacijų kompanijai „The European Experience Company“ vadovaujanti P.Erler buvusį viceministrą įtikinėjo, kad reikia papildomai skirti 100 mln. eurų (345 mln. litų) kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo kompleksui, kurio statyba vėluoja jau ketverius metus, o projektas vis brangsta.

"Ji mūsų valdžiai pasiūlė sandorį: jei Lietuva skirs daugiau pinigų "Nukem Technologies", Briuselyje įtakos nepraradęs G.Verheugenas išlups didesnį Europos Komisijos finansavimą Ignalinos atominei elektrinei uždaryti", - rašo "Lietuvos rytas".

„Ji tris valandas mus įtikinėjo, kad Lietuva privalo skirti daugiau pinigų šiam projektui. Dar dvi valandas kalbėjo apie tą patį per vakarienę“, – dienraštis cituoja neįvardytą, tačiau, kaip teigiama, derybose dalyvavusį pareigūną.

Pirmą kartą P.Erler, kaip „The European Experience Company“ vadovė, Lietuvoje pasirodė praėjusių 2010 metų pabaigoje, buvo atvykusi ir šį pavasarį. Pasak „Lietuvos ryto“, Vokietijos žurnalui „Focus“ P.Erler šį mėnesį neigė, kad ji atstovauja „Nukem Technologies“.

Dienraščio teigimu, P.Erler vizitui Lietuvoje pernai tarpininkavo tuometis premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas užsienio politikos klausimais Rytis Martikonis, kuris sausį tapo Europos Komisijos vidaus rinkos ir paslaugų padalinio generalinio direktoriaus pavaduotoju.

P.Erler ir tuometinio Vokietijos deleguoto pramonės eurokomisaro G.Verheugeno ryšys paaiškėjo 2006 metais, kai jie kartu buvo pastebėti atostogaujantys Nidoje. P.Erler tuo metu buvo G.Verheugeno kabineto vadovė, o eurokomisaras turėjo šeimą.

Šiuo metu P.Erler ir G.Verheugenas yra „European Experience Company“ vadovaujantys bendradarbiai.

Kompanijos interneto svetainėje tarp vardijamų veikos rūšių minimas tarpininkavimas konfliktuose, o taip pat analitinių dokumentų rengimas bei strateginės rekomendacijos Europos Sąjungos veiklos srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius