Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 07

Mindaugas Sinkevičius užsimena apie „Visuomio“ atgaivinimą

Naujoji Ūkio ministerijos vadovybė ketina imtis valstybės valdomų įmonių efektyvumo didinimo ir koordinavimo. Paskirtasis ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius neatmeta galimybės atgaivinti konservatorių inicijuotą valstybės įmonių valdymo holdingo „Visuomis“ projektą.
Dalia Grybauskaitė, Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / 15min nuotr.

„Nežinau dar kokiu pavidalu, bet pamąstymų ta linkme yra, kad koordinavimo centro pagrindu reiktų galvoti apie kažkokį tai, kad veiktų... valstybės įmonių koordinavimo efektyvumo prasme. Pamenate, yra kalbėjusių apie „Visuomį“. Nežinau, ar prie panašios idėjos grįšime, bet šiuo klausimu reiks kažką nuveikti“, – trečiadienį Seimo opozicinėje konservatorių frakcijoje kalbėjo M.Sinkevičius.

Pasak jo, kol kas tokia idėja nėra įtvirtinta Vyriausybės programoje, bet M.Sinkevičius mano, kad toks siekis atsiras.

„Reikia grįžti, greičiausiai bus grįžtama, nors to programoje nėra, priemonių plane, tikėtina, kad atsiras, kad valstybės valdomos įmonės, kurių yra virš 100, mes visi turbūt norėtume tikėtis, kad jos turi nešti naudą visuomenei, biudžetui per dividendus, per kapitalo grąžą. Mes puikiai žinome, kurios įmonės išvis kapitalo grąžos neįdeda, o tas vidurkis 4 proc. užpernai tikrai neambicingas rezultatas, kokį turime“, – parlamentarams pareiškė paskirtasis ministras.

Konservatorių idėja dėl „Visuomio“ žlugo 2010 metais. Tuomet siūlyta, kad šiai bendrovei vadovautų profesionalūs vadybininkai, o jos valdybos nariai nebūtų samdomi vadovai, bet aukščiausio lygio profesionalai, kurie toliau liktų savo postuose kitose kompanijose, tačiau periodiškai spręstų strateginius valstybės turto valdymo klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius