Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 02

Ministerija su Vidu Šlekaičiu tariasi dėl jo grąžinimo į Darbo biržos vadovus

Teismui nesutikus iš naujo nagrinėti ginčo dėl Vido Šlekaičio grąžinimo į Darbo biržos vadovo postą, Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ieško būdų, kaip įgyvendinti teismo sprendimą.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė BNS sakė, kad su V.Šlekaičiu kalbamasi, tačiau sutarimo kol kas nerasta.

„Sulaukus šio sprendimo (ministerijai nepalankaus Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimo – BNS) penktadienį, su V.Šlekaičiu iškart buvo susisiekta ir jis pakviestas susitikti. Todėl trečiadienį ministro Donato Jankausko įgalioti ministerijos atstovai kalbasi su V.Šlekaičiu ir ieško abiems pusėms priimtinų būdų, kaip būtų galima neatidėliojant įgyvendinti teismo nutartį. Šios nutarties įgyvendinimas išties yra sudėtingas, nelengvas, todėl turi būti rasti tinkamiausi sprendimai, remiantis galiojančiais teisės aktais“, – sakė L.Bušinskaitė.

Anot jos, vieningo sutarimo trečiadienį neprieita, daugiau informacijos tikimasi šią savaitę.

L.Bušinskaitė sakė, jog Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, nenorėdama atidėlioti teismo nutarties įgyvendinimo, kaip numato Korupcijos prevencijos įstatymas, kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą ir paprašė patikrinti, ar V.Šlekaitis yra tinkamas eiti Darbo biržos vadovo pareigas.

„Atsakymas jau yra gautas, jame teigiama, kad šiuo metu atliekamas ikiteisminis tyrimas, kuriame V.Šlekaitis yra apklausiamas“, – sakė ministerijos atstovė. Ji negalėjo patikslinti, koks tyrimas atliekamas.

Dokumente teigiama, kad direktorius nerūpestingai ir aplaidžiai atliko savo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, neužtikrino, kad būtų laikomasi įstatymų.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas praėjusią savaitę nepatenkino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos prašymo atnaujinti ginčo nagrinėjimą dėl V.Šlekaičio grąžinimo į buvusias pareigas.

„Kolegijos vertinimu, nurodyti atsakovo argumentai nepagrindžia, kad apeliacinės instancijos teisėjų kolegija, priimdama rugsėjo 1 dienos nutartį, klaidingai aiškino ir taikė materialinės teisės normas“, – spalio 28 dieną nutarė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, kurio nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Šis teismas rugsėjo pradžioje nusprendė, kad buvęs Darbo biržos direktorius Vidas Šlekaitis iš pareigų atleistas nepagrįstai. Galutinę ir neskundžiamą nutartį priėmęs LVAT taip pat konstatavo, kad tuometis socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Dagys nepagrįstai skyrė V.Šlekaičiui tarnybinę nuobaudą – papeikimą.

Nuo 1992 metų Darbo biržai vadovavęs V. Šlekaitis buvo atleistas 2009-ųjų kovą R.Dagio įsakymu. Dokumente teigiama, jog direktorius nerūpestingai ir aplaidžiai atliko savo pareigybės aprašyme nustatytas funkcijas, neužtikrino, kad būtų laikomasi įstatymų.

Prieš tai V.Šlekaičiui buvo skirtos kelios tarnybinės nuobaudos. Pirmas papeikimas už tai, kad neužtikrino, jog lėšos iš Užimtumo fondo būtų naudojamos pagal paskirtį. Po poros savaičių R.Dagys skyrė V.Šlekaičiui dar vieną tarnybinę nuobaudą – griežtą papeikimą už tai, kad įgyvendinant Europos Sąjungos finansuojamą projektą buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas ir dėl to Darbo biržai sumažinta Bendrijos struktūrinė parama.

Šių metų birželį Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Darbo biržos direktoriaus V.Šlekaičio veiklos. Jį tęsti pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybai. Dabartinė Darbo biržos vadovybė skaičiuoja, kad V. Šlekaitis galėjo padaryti apie 1,6 mln. litų žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius